Tetszett a cikk?

Elrabolták a tbiliszi orosz nagykövetség követtanácsosának autóját pénteken, és bántalmazták is a diplomatát. A moszkvai külügyminisztérium provokációnak minősítette a támadást.

Álarcos grúz bűnözők lesből támadtak Viktor Rinzára, hogy elragadják Toyota RAV 4-es terepjáróját Tbiliszi központjában. Néhány hónapja Alekszandr Valjuh követségi titkár szolgálati dzsipjét rabolták el, s a diplomata több hetes kórházi ápolásra szorult. Rinza viszont megúszta komolyabb sérülés nélkül - jelentette az Interfax hírügynökség.Az orosz külügyminisztérium "határozott tiltakozását" fejezte ki a "provokatív bűncselekmény" miatt, hozzátéve, hogy korántsem első ízben válnak orosz állampolgárok, sőt nagykövetségi munkatársak önkényes vagy erőszakos cselekmények áldozatává a grúz fővárosban.A moszkvai külügyi tárca felszólította a grúz hatóságokat, hogy foganatosítsanak megfelelő intézkedéseket a bűnözők elfogására és megbüntetésére, valamint a további hasonló incidensek megelőzésére. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megnyitja parkolóját a fővárosi önkormányzat a környéken lakók előtt

Megnyitja parkolóját a fővárosi önkormányzat a környéken lakók előtt

Az USA hivatalosan is kilépett a Nyitott Égbolt fegyverkorlátozási egyezményből

Az USA hivatalosan is kilépett a Nyitott Égbolt fegyverkorlátozási egyezményből

Az OTP-től igazolt elnöke lehet az MKB Banknak

Az OTP-től igazolt elnöke lehet az MKB Banknak