Tetszett a cikk?

Lapértesülés szerint azok a szerb-montenegrói polgárok, akik december 11-e után adják be a magyar vízumkérelmeiket, nem lehetnek biztosak abban, hogy az ünnepekig hozzájutnak a vízumhoz.

A Politika című belgrádi lap szerdai idegenforgalmi mellékletében azt írta, hogy a szerbia-montenegrói idegenforgalmi ügynökségek olyan szóbeli tájékoztatást kaptak a magyar konzulátusoktól, miszerint akik december 11-éig beadják a vízumkérelmet, az újévi ünnepekig szinte biztosan megkapják a vízumot. Akik viszont később nyújtják be igényüket - a karácsonyi zárva tartás és a konzulátusok előtti sorok miatt -, nem lehetnek biztosak abban, hogy hozzájutnak a vízumhoz.A közel négyszáz szerbia-montenegrói idegenforgalmi ügynökséget tömörítő egyesület (JUTA) emiatt kéréssel fordult a szerb kormányhoz, az idegenforgalmi minisztériumhoz és a szerbia-montenegrói diplomáciához, s kérték, hogy a magyar hatóságokkal egyetértésben szavatolják, hogy gond nélkül Magyarországra utazhassanak azok, akik az év végi ünnepeket ott akarják tölteni.A szerbia-montenegrói idegenforgalmi ügynökségek szerint egyébként már most drasztikusan csökkent a Magyarországra utazók száma, s ha néhány napon belül nem történik változás az ingyenes vízumkiadás könnyítése terén, akkor gondok támadhatnak az utazási irodák és a magyar partnerek között kötött megállapodások érvényesítésében is. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A jegybank már több mint 800 milliárd forintot tolt bele az államadósságba

A jegybank már több mint 800 milliárd forintot tolt bele az államadósságba

Elfogták a férfit, aki rágyújtotta a lakást három emberre a XV. kerületben

Elfogták a férfit, aki rágyújtotta a lakást három emberre a XV. kerületben

Marozsán Erika fontos pozícióba kerülve dönthetett jó filmekről

Marozsán Erika fontos pozícióba kerülve dönthetett jó filmekről