Tetszett a cikk?

Irán példáját követve várhatóan Líbia is aláírja az atomsorompó-szerződés kiegészítő jegyzőkönyvét, amely lehetővé tenné, hogy az ENSZ szakértői meglepetésszerű ellenőrzéseket hajtsanak végre az országban.

Mint egy nyugati diplomata elmondta, szombaton líbiai küldöttség járt a Nemzetközi Atomenergia-ügynökségnél (NAÜ), s a delegáció tagjai a Mohamed el-Baradei NAÜ-főigazgatóval folytatott megbeszélésen már fel is ajánlották a kiegészítő jegyzőkönyv aláírását.Az aláírás szándékát líbiai részről egyelőre nem erősítették meg. Az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Líbiában pénteken este szinte egyidőben jelentették be, hogy Tripoli feltárja és felszámolja valamennyi tömegpusztító fegyverprogramját, és ennek a felügyeletére haladéktalanul és feltétel nélkül kész fogadni a nemzetközi szervezetek ellenőreit. Moammar el-Kadhafi líbiai vezető erre vonatkozó döntését a hét végén világszerte üdvözölték.Líbia azután kezdeményezte atom-, vegyi és biológiai fegyver előállítását célzó programjainak a feladását, hogy vállalta a felelősséget a PanAm légitársaság utasszállítója ellen 1988-ban elkövetett merényletért, jelentős ENSZ-szankciókat kerülve el ezzel.Irán erőteljes nemzetközi nyomás hatására csütörtökön írta alá az atomsorompó-szerződés kiegészítő jegyzőkönyvét. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Külföldön élő fiatal magyaroknak indít ösztöndíjprogramot a kormány

Külföldön élő fiatal magyaroknak indít ösztöndíjprogramot a kormány

Lemásolta a TikTokot a Snapchat, és akár pénzt is kereshetünk vele

Lemásolta a TikTokot a Snapchat, és akár pénzt is kereshetünk vele

7 milliárd forintos támogatást kap a divatipar

7 milliárd forintos támogatást kap a divatipar