Tetszett a cikk?

Szilveszterkor lezárják Las Vegas légterét, és hasonló intézkedés várható New York és más amerikai városok esetében is, jelentette kedden a Debka File. A külföldi légitársaságokat kötelezték, hogy az USA-ba induló, és onnan felszálló légijárataikon civil ruhás, fegyveres biztonsági embereket helyezzenek el.

Az amerikai belbiztonsági tárca hétfőn jelentette be, hogy egy rendelet, mely már vasárnap hatályba lépett, előírja: a légitársaságokat, ahol szükséges, felkérik, hogy kiegészítő óvintézkedésként telepítsenek jól kiképzett, a kormány alkalmazásában álló fegyveres kísérőt a kijelölt járatokra. Tom Ridge miniszter szerint az óvintézkedés része annak a törekvésnek, hogy a légi utazást az amerikaiak és az Egyesült Államokba látogató külföldiek számára egyaránt biztonságosabbá tegyék. Washingtoni közlés szerint néhány állam már alkalmaz polgári ruhás fegyveres járatkísérőket az Egyesült Államokba tartó, illetve onnan érkező járatokon.A Malév már megkezdte az egyeztetést a belügyi és rendvédelmi szervekkel az amerikai kormány azon rendelete kapcsán, melynek értelmében vasárnaptól a külföldi légitársaságoknak fegyveres utaskísérőt kell biztosítaniuk az Egyesült Államokba irányuló járataikon, ha erre az amerikai hatóságok felkérik őket - közölte a magyar légitársaság szóvivője.Krebsz Adrien szerint Magyarországon létezik ilyen feladat ellátására speciálisan képzett alakulat, az utasbiztonság érdekében bevethető úgynevezett "légi marsallok". A rendelet végrehajtásának hátterét "sok oldalról kell biztosítani, jogi, szabályozási szempontból is meg kell teremteni", ezt a célt szolgálja a rendvédelmi szervekkel való egyeztetés - fűzte hozzá. Ha az Egyesült Államok hatósága olyan információ birtokába jut, "hogy egy bizonyos járaton nemkívánatos személy fog utazni", közli feltételezését az adott légitársasággal és felkéri, hogy telepítsen az érintett kormány alkalmazásában álló fegyveres kísérőt a gépre - mondta Krebsz Adrien. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tesztet csinál és a maszkhordásra figyelmeztet egy új, egyiptomi robot

Tesztet csinál és a maszkhordásra figyelmeztet egy új, egyiptomi robot

280 lovas új csúcsmotort kapott a Skoda Superb

280 lovas új csúcsmotort kapott a Skoda Superb

Karácsony Gergely kinevezte a fővárosi állatkert főigazgatóját

Karácsony Gergely kinevezte a fővárosi állatkert főigazgatóját