Tetszett a cikk?

Megerősített állománnyal folyamatos járőrözést végez az izraeli rendőrség az év utolsó napjának éjszakáján az egész ország területén, különösen a palesztin területek határán, hogy megakadályozza az új év beköszöntéhez időzített esetleges merényleteket.

"A rendőrség számos riasztó jelzést, figyelmeztetést kapott készülő merényletekről" - mondta egy magas rangú rendőrtiszt az izraeli katonai rádióban. Az utóbbi napokban olyan értesülések láttak napvilágot az izraeli sajtóban, amelyek szerint az ország titkosszolgálata nagyszabású merényletektől tart. A feltételezett terrorfenyegetések között említették az izraeli lapok egy repülőgép esetleges felrobbantását, terrorkommandó partraszállását az ország tengerpartjának valamely vidékén, illetve egyidejűleg végrehajtott öngyilkos robbantásos merényletek sorozatát.A Hamász nevű palesztin terrorszervezet megtorlást helyezett kilátásba egy katonai vezetője ellen intézett fegyveres támadásért. (Izraeli katonai helikopterről kilőtt rakéta egy szilánkja megsebesítette kedden Gáza városában az Ezzedín el-Kasszám Brigádok, a Hamász fegyveres szárnya egyik vezetőjét.) Hasonló fenyegetések érkeztek Izrael címére az Iszlám Dzsihádtól is. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília: Majka jelképpé vált

Müller Cecília: Majka jelképpé vált

Vádat emeltek a csengeri örökösnő ellen

Vádat emeltek a csengeri örökösnő ellen

Megtelt a halottasház a szombathelyi kórházban, már külső telephelyre viszik az elhunytakat

Megtelt a halottasház a szombathelyi kórházban, már külső telephelyre viszik az elhunytakat