Tetszett a cikk?

Négy nappal az iráni Bám városában bekövetkezett földrengés után öt túlélőt, köztük egy négyhónapos csecsemőt és egy tizenkét éves kislányt találtak, miközben a halálos áldozatok száma harmicezerre nőtt; a mentőalakulatok munkájához szerdán az amerikai csapatok is csatlakoztak.

Szerda reggelig Iránban összesen harmincezer holttestet emeltek ki a romok közül a mentőalakulatok. Mohammed Hatami iráni elnök még kedden közel negyvenezerre becsülte a földrengés halálos áldozatainak számát.Bám városába negyven országból érkeztek mentőcsapatok, köztük az Egyesült Államokból is, amelynek több mint húsz éve nincs hivatalos kapcsolata Iránnal. Hatami elnök kedden üdvözölte a földrengés áldozatainak nyújtott amerikai segítséget, azt azonban határozottan elutasította, hogy országa párbeszédet kezdjen az Egyesült Államokkal, amíg ez utóbbi alapjaiban nem változtat az iszlám köztársasággal szemben ellenséges viszonyán.Washington az 1979-es iráni iszlám forradalom után szakította meg diplomáciai kapcsolatait Teheránnal. George Bush amerikai elnök tavaly Észak-Koreával és Irakkal együtt Iránt is "a gonosz tengelyéhez" tartozó államok közé sorolta: ezek az országok szerinte tömegpusztító fegyverek előállításán fáradoznak és támogatják a terrorizmust. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha Orbán vétózik, uniós ingyen pénztől esünk el

Ha Orbán vétózik, uniós ingyen pénztől esünk el

Figyelmeztet a Nébih: Ne vegyen be senki állatgyógyszert a koronavírus ellen

Figyelmeztet a Nébih: Ne vegyen be senki állatgyógyszert a koronavírus ellen

Pikó András a koronavírus után: Politikai piszkálódásokra már oda sem figyelek

Pikó András a koronavírus után: Politikai piszkálódásokra már oda sem figyelek