Tetszett a cikk?

Phenjan első alkalommal engedélyezné, hogy Jongbjon városában külföldi szakértő küldöttség keresse fel Észak-Korea legfontosabb nukleáris létesítményét.

Ha az - állítólag jövő hétre tervezett - látogatás megvalósul, ez lesz az első alkalom, hogy Phenjan az ENSZ fegyverzetellenőreinek tavalyi kitiltása, az atomsorompó-egyezményből való kilépése, valamint atomreaktorainak újraindítása óta külföldieket enged az észak-koreai fővárostól 90 kilométerre északra fekvő jongbjoni komplexumba. Az amerikai küldöttségben a szenátus két politikai tanácsadója mellett helyet kap egy atomszakértő, egy, a Stanford egyetemen kutató kínai származású atomtudós, valamint az amerikai külügyminisztérium korábbi vezető beosztású munkatársa.Az amerikai hírszerző ügynökség (CIA) szerint Észak-Korea jelenleg egy vagy két atombombával rendelkezik, és legalább további fél tucat gyártására képes a Jongbjonban felhalmozott mintegy 8000 radioaktív fűtőelemből. Phenjan korábban bejelentette: befejezte a fűtőelemek újrafelhasználását. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Chatszobában árulta a drogot egy budapesti fiatal

Chatszobában árulta a drogot egy budapesti fiatal

13 milliárd felhasználói adat került ki a netre, magyaroké is

13 milliárd felhasználói adat került ki a netre, magyaroké is

A kormány válasza George Clooney interjújára: Soros

A kormány válasza George Clooney interjújára: Soros