Tetszett a cikk?

A Sevardnadze elleni mozgalmat vezető politikus már be is jelentette választási győzelmét.

Az exitpol eredménye azt jelzi, hogy Szaakasvili akár a szavazatok több mint nyolcvan százalékát is megszerezhette. Az országos választási bizottság eddig nem közölt adatokat. A grúz televízió egy brit támogatást élvező nem kormányszintű szervezetre hivatkozva azt közölte közvetlenül az urnák zárása után, hogy Szaakasvili a voksok 85,6 százalékát kapta, s földcsuszamlás szerű győzelmét jósolják más közvélemény-kutatók is.A választás érvényes volt, ugyanis a részvételi arány már a délutáni órákban meghaladta az ötven százalékot. Zurab Csiaberasvili, a központi választási bizottság elnöke elmondta, hogy helyi idő szerint 17 óráig 1 millió 203 ezer ember adta le szavazatát, akik közül előzetesen 1 millió százezret vették fel a választási jegyzékbe. A listákra január 3-ig összesen 1 millió 760 ezer választópolgár neve került fel.Az elnökválasztás rendben és nyugalomban folyt. A külföldi megfigyelők tapasztalatai szerint egyes kisebb szabálytalanságoktól eltekintve demokratikus és tiszta a jelenlegi grúziai elnökválasztás - jelentette ki Eörsi Mátyás parlamenti képviselő, a Szabad Demokraták Szövetségének ügyvivője, aki az Európa Tanács megfigyelői delegációjának vezetőjeként Tbilisziben tartózkodik. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elindult a Holdra a kínai szonda

Elindult a Holdra a kínai szonda

Doku360: Szívesen részt vettem volna a lincselésben, de nem tudtam volna ütni

Doku360: Szívesen részt vettem volna a lincselésben, de nem tudtam volna ütni

Timothy Garton Ash: Orbánnak csak a hatalom és a pénz a fontos

Timothy Garton Ash: Orbánnak csak a hatalom és a pénz a fontos