Tetszett a cikk?

A kínai egészségügyi minisztérium és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is megerősítette, hogy egy Kanton városában december 20-a óta ápolt beteg atípusos tüdőgyulladásban (SARS) szenved.

A beteget december 27-én minősítették SARS-gyanúsnak, s a vele kapcsolatban lévő 42 személy közül 25 már nem áll orvosi megfigyelés alatt; a beteggel távolabbi kapcsolatban lévő 39 személy orvosi ellenőrzése is megszűnt.Kínában tavaly június 25-e óta ez az első SARS-eset. Egyelőre nem tudni, honnan kapta el a beteg a kórt, de Kuangtung tartomány hatóságai úgy határoztak, irtóhadjáratot indítanak a helyi piacokon étkezési célra árult cibetmacskák ellen, amelyek a gyanú szerint a kór hordozói és emberre átadói lehetnek.Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szóvivője is megerősítette Genfben, hogy a szervezet független vizsgálata alapján a kantoni beteget valóban SARS-vírus támadta meg. A WHO még december 30-án jelezte, hogy független teszteket fog végrehajtani Kínán kívül a kantoni eset ellenőrzésére.A SARS-járvány tavaly összesen 774 ember életét követelte a világon, közülük 349-ét a kontinentális Kínában és 299-ét Hongkongban. A megbetegedettek száma világviszonylatban meghaladta a 8 ezret. A WHO a járvány tavaly nyári megszűnte óta folyamatosan figyelmeztetett arra, hogy a vírus a téli hónapokban újra felütheti a fejét. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Drámai felvételen menti ki egy aligátor szájából a kutyáját egy floridai férfi

Drámai felvételen menti ki egy aligátor szájából a kutyáját egy floridai férfi

Tízből kilenc magyar hobbicukrász feketén ad el

Tízből kilenc magyar hobbicukrász feketén ad el

Hatpontos tervet jelentett be Varga Mihály az ügyintézés és a fizetés felgyorsításáért

Hatpontos tervet jelentett be Varga Mihály az ügyintézés és a fizetés felgyorsításáért