Tetszett a cikk?

A vádiratot egy tíz évvel ezelőtt létrehozott kuvaiti különbizottság állította össze. Az iratot Kuvait hamarosan az iraki hatóságok elé tárja.

Kuvait százhetvennyolc dossziényi vádiratot állított össze a Szaddám Huszein volt iraki elnök és bukott rendszerének vezetői által elkövetett háborús bűnökről - közölte hétfőn a kuvaiti igazságügyi miniszter. Ahmed Jakub Bakir al-Abdallah Kuvaitvárosban újságíróknak elmondta: az anyagok, melyek végsősorban a kétszáz aktányi terjedelmet is elérhetik, a Szaddám Huszein és helyettesei által Kuvait 1990 augusztusától 1991 februárjáig tartó iraki megszállása idején elkövetett háborús bűnöket tartalmazzák. A vádiratot összeállító testület nemrégiben felkérte Bakirt, hogy vegye fel a kapcsolatot a Huszein-rendszer bűneinek elítélésére tavaly decemberben felállított iraki különleges törvényszékkel, Kuvait ugyanis részt kíván venni a megbuktatott iraki elnök elleni büntetőeljárásban.A Perzsa-öböl mentén fekvő, olajban gazdag kis ország 170 milliárd dolláros háborús jóvátételt követel Iraktól Kuvait egykori megszállása miatt, amelynek idején az iraki fegyveres erők több mint 700 olajkutat gyújtottak fel és kuvaiti állampolgárok százait gyilkolták meg.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az állam koncesszióba adná ki az elektronikus BKK-jegyek értékesítését is

Az állam koncesszióba adná ki az elektronikus BKK-jegyek értékesítését is

Közel 7 millió autót érintő visszahívást rendel el a General Motors

Közel 7 millió autót érintő visszahívást rendel el a General Motors

Most húzta keresztbe a Fidesz az ellenzék külön listás terveit

Most húzta keresztbe a Fidesz az ellenzék külön listás terveit