Tetszett a cikk?

Washington szerint a Líbiával kapcsolatos válság a pozitív fejlemények ellenére még nem oldódott meg teljesen, ezért az elnök szükségesnek tartja a szankciók fenntartását.

Az amerikai kormány hétfőn meghosszabbította a Líbia ellen még 1986-ban elrendelt szankciókat. George Bush amerikai elnök a kongresszus tagjaihoz írt levelében ugyanakkor megígérte, hogy amennyiben Líbia érzékelhető lépéseket tesz a vele kapcsolatos aggodalmak eloszlatása érdekében, úgy az Egyesült Államok a kölcsönösség alapján érzékelhető módon el fogja ismerni a Líbia által elért haladást.Az elnök méltatta Líbiának azt az elhatározását, hogy lemond a tömegpusztító fegyverek előállításáról, maradéktalanul felszámolja erre irányuló programjait, és lehetővé teszi létesítményeinek nemzetközi ellenőrzését. Bush elnök hangsúlyozta, hogy a nyilatkozatot tetteknek kell követnie, ugyanakkor Líbia számíthat a kapcsolatok javulására az Egyesült Államokkal, ha teljesíti vállalását.Líbia - amerikai és brit szakértőkkel hónapokon át folytatott titkos alkudozások után - december 19-én bejelentette, hogy lemond fegyverprogramjairól, és aláírja az atomsorompó-szerződésnek az előre be nem jelentett helyszíni ellenőrzést is lehetővé tevő kiegészítő jegyzőkönyvét. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pizzásdobozok pörgetik a papír-újrahasznosítást az Egyesült Államokban

Pizzásdobozok pörgetik a papír-újrahasznosítást az Egyesült Államokban

Megmutatták az új elektromos Skoda hangját

Megmutatták az új elektromos Skoda hangját

Augusztusban rekordot döntött a Fidesz támogatottsága

Augusztusban rekordot döntött a Fidesz támogatottsága