Tetszett a cikk?

A többszáz méteres mélységből egyelőre nem tudják felhozni a felszínre az egyiptomi légitársaság szerencsétlenül járt repülőgépének egyik, már azonosított fekete dobozát.

A fekete doboz olyan feltételezett - 600-800 méter - mélységben van, hogy azt a helyszínen lévő technikával nem tudjuk elérni - mondta Jacques Mazar tengernagy, aki a roncs és a két fekete doboz után kutató francia haditengerészeti egységet vezeti. A felszínre hozatalhoz olyan berendezésre van szükség, amely ebbe a mélységbe is le tud hatolni. Ilyet azonban legkorábban egy héten belül tudnak a helyszínre szállítani.A francia kutatóegység kedden először fogta a Boeing 737-es repülési adatait rögzítő egyik "fekete doboz" jeleit. Ennek nyomán néhány órával később meghatározták a adatrögzítő berendezés feltételezett helyét Sarm-es-Sejk közelében, a tenger mélyén.Az egyiptomi gép szombaton valószínűleg műszaki okokból zuhant a Vörös-tengerbe. A fedélzetén tartózkodó 148 - többségében francia - személy közül senki sem élte túl a katasztrófát. Az eddig fellelt emberi maradványokon nem láthatók égési nyomok, ami arra enged következtetni, hogy a gépen nem történt robbanás. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A vakcinahírek a járvány előtti szintre emelték a Wizz Air részvények árfolyamát

A vakcinahírek a járvány előtti szintre emelték a Wizz Air részvények árfolyamát

Elfogták a férfit, aki rágyújtotta a lakást három emberre a XV. kerületben

Elfogták a férfit, aki rágyújtotta a lakást három emberre a XV. kerületben

700 ezer hajléktalan van az EU-ban - rohamosan nő a számuk

700 ezer hajléktalan van az EU-ban - rohamosan nő a számuk