Tetszett a cikk?

Több évtizedes mélységes ellenségeskedést követően, titokban lépett közvetlen kapcsolatba egymással Líbia és Izrael.

Izraeli és arab sajtóorgánumok jelentették kedd este, hogy a két ország tisztviselői Szilvan Salom izraeli külügyminiszter európai útjának margóján, december 26-án Bécsben - egyes források szerint Párizsban - találkoztak. Az első kapcsolatfelvételt várhatóan hamarosan követi egy izraeli küldöttség látogatása Líbiában. Egy kuvaiti újság szerint máris szó van egy kétoldalú békemegállapodás kidolgozásáról.Líbia vezetése korábban hajthatatlanul ellenségként kezelte Izraelt, de Moammer el-Kadhafi államfő az elmúlt években enyhített kemény álláspontján. Kadhafi nemrégiben bejelentette, hogy országa lemond tömegpusztítófegyver-programjairól, és aláírja az atomsorompó-szerződésnek - az előre be nem jelentett helyszíni ellenőrzést is lehetővé tevő - kiegészítő jegyzőkönyvét. Ezt követően az izraeli külügyminisztérium szóvivője már megszellőztette a kapcsolatok felvételének lehetőségét. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: 117 halott, 3929 új fertőzött

Koronavírus: 117 halott, 3929 új fertőzött

Balassagyarmaton egy hét alatt 38-an hunytak el, ebből 26-an Covid-fertőzöttek voltak

Balassagyarmaton egy hét alatt 38-an hunytak el, ebből 26-an Covid-fertőzöttek voltak

Cáfolja a BKIK Karácsonyt, nem mondtak nemet Parragh javaslatára

Cáfolja a BKIK Karácsonyt, nem mondtak nemet Parragh javaslatára