Tetszett a cikk?

Az Emberi Jogok Európai Bírósága csütörtökön elítélte Törökországot kurd nemzetiségű lakosok házainak szándékos lerombolása miatt, és 210 ezer euró kárpótlás fizetésére kötelezte a török államot.

A kurdok lakóházait még 1993-ban rombolták le török katonák az ország délkeleti Diyarbakir tartományában, azzal az ürüggyel, hogy meg akarják védelmezni a várost a törvényen kívül helyezett szakadár Kurdisztáni Munkáspárt támadásaitól. A tulajdonosok évekkel később feljelentést tettek a strasbourgi bíróságon. A bíróság most arra kötelezte a török államot, hogy az öt panaszosnak fizessen összesen 210 ezer eurónak megfelelő kárpótlást. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Föld őslégköre a mai Vénuszéhoz hasonlított

A Föld őslégköre a mai Vénuszéhoz hasonlított

Orbán titkos szolgái: intrikák és botrányok

Orbán titkos szolgái: intrikák és botrányok

Pálinkás József: "A Fidesz fél a választásoktól"

Pálinkás József: "A Fidesz fél a választásoktól"