Tetszett a cikk?

A brit belső elhárítás a brit parlament elleni esetleges vegyi vagy biológiai támadásra figyelmeztet – értesült a Daily Telegraph.

A legnagyobb konzervatív napilap a szigetországban olyan információk birtokába jutott, mely szerint a egy meg nem nevezett terroristacsoport a brit parlament alsóházába anthrax (lépfene)-kórokozót vagy ricingázt jutatnak az alsóház légterébe.A cikk szerint ez a tájékoztatás is hozzájárult, hogy a képviselők megszavazták a terem és a látogatói galéria közé 1,3 millió fontos beruházással építendő biztonsági üvegfal költségeit. A falat azonban így is csak erős vonakodással és igen csekély, mindössze hét fős többséggel hagyták jóvá a képviselők.Peter Hain, az alsóház vezére a lapnak azt mondta, hogy a támadás veszélyéről szóló "egyértelmű" értesülésről Eliza Manningham-Buller, a brit elhárítás, az MI5 vezérigazgatója tájékoztatta a képviselőket.Hain elmondta: Manningham-Buller tájékoztatása szerint ha az al-Kaida terrorcsoport egyik sejtjének sikerülne egy lépfene-kórokozókkal vagy ricinnel telt fiolát az ülésterembe dobnia, a hatóanyag pillanatok alatt szétterjedne az egész légtérben.Londonban már tavaly év elején komoly terrorpánikot okozott, amikor egy lakásban a Scotland Yard teljesen kiépített ricinelőállító laboratóriumra bukkant. A ricin szakértők szerint hatezerszer mérgezőbb az arzénnál. Elhárítási szakértők elkerülhetetlennek tartják valamilyen terrortámadás megkísérlését brit célpontok ellen, ennek legvalószínűbb formája szerintük az öngyilkos merénylet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jakab Péter: Nem volt téma a családban a holokauszt, de a zsidózás zavar

Jakab Péter: Nem volt téma a családban a holokauszt, de a zsidózás zavar

Ittasan vezetett, elvették a jogsiját, de ez nem zavarta és két óra múlva ismét részegen ült volán mögé

Ittasan vezetett, elvették a jogsiját, de ez nem zavarta és két óra múlva ismét részegen ült volán mögé

EUobserver: A járvány komolyan árthat a kelet-európai populistáknak

EUobserver: A járvány komolyan árthat a kelet-európai populistáknak