Tetszett a cikk?

Oroszország kész megelőző csapást mérni a terroristák bázisaira a világ bármely térségében - jelentette ki szerdán Jurij Balujevszkij orosz vezérkari főnök.

Ez nem jelent nukleáris csapásokat, s a csapásmérő eszközöket az adott térségbeli helyzet függvényében választják meg - mutatott rá a vezérezredes szerdán Moszkvában. Mindamellett fenyegetése megfigyelők szerint veszélyes a nemzetközi jogra. A beszlani túsztragédia utáni televíziós beszédében Vlagyimir Putyin elnök a nemzetközi terrorizmus Oroszország elleni totális háborújáról beszélt, de megelőző csapásokról nem szólt.Az orosz hatóságok Csecsenföldön aktív nemzetközi terrorhálózatok számlájára írták az észak-oszétiai vérfürdőt megelőző terrorakciókat (köztük egy kettős repülőgép-robbantást és egy moszkvai öngyilkos merényletet) is. Mindenesetre egy orosz szakértő üres blöffnek ítélte Balujevszkij fenyegetését. A csapások tervezéséhez ismerni kell a célpontot, vagyis a terroristák bázisát. De az orosz erők tíz éve saját területükön sem tudják pontosan meghatározni Samil Bászájev és Aszlan Maszhadov csecsen gerillavezérek törzseinek koordinátáit - mondta Leonyid Ivasov az Eho Moszkvi rádiónak. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre nagyobb a káosz Észak-Írországban

Egyre nagyobb a káosz Észak-Írországban

Szokott zöld színű zöldséget enni? Lehet, hogy kellene

Szokott zöld színű zöldséget enni? Lehet, hogy kellene

A Belkin új telefontartója mindig arra fordítja az iPhone-t, amerre a használója van

A Belkin új telefontartója mindig arra fordítja az iPhone-t, amerre a használója van