Tetszett a cikk?

Homoszexuális republikánusok egy csoportja elhatározta, hogy a novemberi elnökválasztáson nem szólítja fel a melegeket a hivatalban lévő amerikai elnök, George Bush támogatására.

A "Log Cabin Republicans" elnevezésű csoport azzal indokolta elhatározását, hogy Bush elnök ellenzi az azonos neműek házasságát, azt alkotmány-kiegészítésben akarja tiltani, és a házasságot kizárólag férfi és nő kapcsolataként kívánja rögzíteni.A 2000 évi elnökválasztáson ez a homoszexuális csoport még Busht támogatta, és Patrick Guerriero, a csoport elnöke egy tanulmányt idézve azt állította, hogy 2000-ben körülbelül egymillió homoszexuális férfi és nő szavazott a republikánusokra. Egyedül Florida államban, ahol csak heteken át tartó jogvita és a szavazatok újraszámlálása után dőlt el a harc, 45 ezer homoszexuális adta szavazatát Bushra.Nem a homoszexuálisok lettek hűtlenné Bush elnökhöz, hanem a republikánusok nem tartanak ki a homoszexuálisok mellett - nyilatkozta Guerriero, akinek csoportjához - állítása szerint - 12 ezer homoszexuális republikánus tartozik.Bush demokrata párti kihívója, John Kerry szenátor ugyan szintén nem támogatja az azonos neműek házasságát, viszont fellép ezért, hogy az ő partnerségük a polgári jogban elfogadott partneri viszonynak minősüljön, a melegházasságok kérdésében pedig a döntést az egyes államokra bízná. Államában, Massachusetts-ben bírósági döntés lehetővé teszi az egyneműek házasságát. Bush legutóbb a New York-i jelölő kongresszuson támadta az azonos neműek házasságát néhány "aktivista bíró" műveként. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Horvátország részben fedezné a hazatérő turisták Covid-tesztjeit

Horvátország részben fedezné a hazatérő turisták Covid-tesztjeit

Szülői Hang: „Várjuk a nyitást, de nem bármilyen áron”

Szülői Hang: „Várjuk a nyitást, de nem bármilyen áron”

Eladó Szása, a 42 éves, de csak 23 ezer kilométert futott budapesti Lada

Eladó Szása, a 42 éves, de csak 23 ezer kilométert futott budapesti Lada