Tetszett a cikk?

A magyar fiatalt állítólag azért verték meg, mert rámosolygott támadójára, aki azt mondta, hogy "rá még magyar nem mosolygott, és nem is fog". Támadója megütötte a fiút, aki leesett az ülésről, majd többen ráugrottak, és taposni kezdték.

Az eset kedden reggel történt a Feketics és Bácstopolya között közlekedő autóbuszon - írja szerdai számában a Magyar Szó című újvidéki napilap.Támadója megütötte a fiút, aki leesett az ülésről, majd többen ráugrottak, és taposni kezdték. A magyar fiúnak két társa a segítségére sietett, de ők is kaptak néhány ütést, majd újabb két fiú akart segíteni, akiket lefogtak. A sértett könnyebb sérüléseket szenvedett.Az esetről értesült Kishegyes község vezetősége, és jelentették azt a topolyai rendőrségen is. Pál Károly, a kishegyesi önkormányzat végrehajtó bizottságának elnökét arról tájékoztatta a rendőrség hogy már felderítették az ügyet, ismertek az elkövetők, és eljárást kezdeményeztek ellenük.Egyértelmű, hogy a gyereket magyarsága miatt verték meg. A kiskorú verekedőket szerdán reggel behívatják a rendőrségre, a meghallgatáson jelen lesz Pál Károly és Szügyi István, Kishegyes VMSZ-es polgármestere is - tette hozzá Pál Károly, Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) politikusa. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!