Tetszett a cikk?

Tiltott szereket találtak a rendőrök Thomas Springsteinnek, a német atlétika történetének egyik legsikeresebb edzőjének lakásán. Az edző Európa-bajnok élettársát szintén doppingvétségen érték.

A tréner otthonában a házkutatás során a nyomozók nagy mennyiségű teljesítménynövelő szert, továbbá anabolikus szteroidokat találtak. Springstein olyan neves sportolókat segített a felkészülésben, mint Nils Schumann, a 800 méter sydneyi olimpiai bajnoka és Katrin Krabbe, a női 100 méter 1991-es világbajnoka.A Német Atlétikai Szövetség egyelőre nem kommentálta az esetet, de klubja, az SC Magdeburg már menesztette a 46 éves szakembert.A nap folyamán újabb fordulatot vett az ügy: Springstein élettársa, a 400 méteren ötszörös Európa-bajnok, vb-ezüstérmes Grit Breuer szintén az ország doppingellenes ügynökségének (NADA) a látókörébe került. A NADA munkatársai délelőtt szúrópróbaszerű vizsgálatot akartak elvégezni rajta, de ő párjával együtt Görögországba utazott anélkül, hogy ezt jelezte volna az illetékeseknek. Ez a nemzetközi kódex szerint doppingvétségnek minősül.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Hungaroringen mutatta be gigantikus elektromosautó-töltőjét a Porsche

A Hungaroringen mutatta be gigantikus elektromosautó-töltőjét a Porsche

2 milliárd forintért kelhet el a világ egyik legnagyobb és legteljesebb T-rex-csontváza

2 milliárd forintért kelhet el a világ egyik legnagyobb és legteljesebb T-rex-csontváza

2600 kilométerrel árulnak egy 27 éves Maseratit

2600 kilométerrel árulnak egy 27 éves Maseratit