szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elvetette vasárnap a tűzszünetet Izraellel és megismételte korábbi célját, hogy megsemmisítse a zsidó államot a Hamász szélsőséges palesztin szervezet, elutasítva egyik csoportja vezetőjének békülékenynek tűnő korábbi kijelentését.

Haszan Juszef sejk, a Hamász szélsőséges palesztin szervezet ciszjordániai vezetője pénteken célzott arra, hogy a Hamász kész tárgyalást kezdeni Izraellel egy tízéves fegyvernyugvásról. A szervezet emellett nem zárta ki azt sem, hogy elfogadjon egy Ciszjordániára és a Gázai övezetre korlátozódó jövendő palesztin államot, és elismerje Izraelt az 1967-es határok között.

Mahmúd Zahar, a radikális szervezet csúcsvezetője vasárnap kijelentette, hogy egyáltalán nincs szó tűzszünetről. A szervezetnek az a célja, hogy felszabadítsa a palesztin területeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közel-Kelet

A Hamász bojkottálja Arafat utódjának megválasztását

A Hamász radikális palesztin szervezet nem vesz részt az új palesztin elnöknek, az elhunyt Jasszer Arafat utódjának januárra kitűzött megválasztásában. Mahmúd Zahar, a szervezet vezetője szerint azért nem vesznek részt, mert a választást nem tartják törvényesnek.

Közel-Kelet

Izrael újrakezdi a Hamászt lefejező akciókat

Izrael felgyorsítja a vitatott biztonsági fal építését Ciszjordániában és felújítja a Hamász szélsőséges palesztin szervezet vezetőinek meggyilkolását célzó műveleteit, válaszul arra, hogy Beér-Seva izraeli városban tizenhat ember életét vesztette a keddi palesztin öngyilkos merényletben.