szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Két újabb halottja volt tegnap a nápolyi maffiaháborúnak: ezzel 23-ra emelkedett az elmúlt hónapban a camorra belviszálya következtében kitört konfliktus halálos áldozatainak a száma.

A háború a Paolo Di Lauro klán és az abból kiszakadt gengsztercsoport között folyik a kábítószerpiac ellenőrzéséért, s a vérontásnak egyelőre az sem tudott véget vetni, hogy Giuseppe Pisanu olasz belügyminiszter újabb háromszáz rendőrt vezényelt az olasz kikötővárosba.

Nápolyban tegnap a Flegrea kerületben lévő egyik étteremben rendezett vérengzést a maffia: a gengszterek az egyik helyi alvezért, a Pariante klán tagját végezték ki, aki a szakadár maffiózókkal rokonszenvezett. A 47 éves Enrico Mazzarellát éttermében, számos vendég szeme láttára lőtték fejbe többször.

A másik maffiaáldozat, a büntetett előéletű, 42 éves Guglielmo Scelzo öt lövést kapott a fejébe, alig néhány méterre otthonától. A közelben, ugyancsak a Scampia kerületben egy éttermet és egy játéktermet is felgyújtottak a camorra belháborújának újabb mozzanataként.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Razzia a pugliai maffia ellen

A pugliai maffia ellen kedd hajnalban indított akciósorozat keretében az olasz rendőrség 29 bűnözőt tartóztatott le.