szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A rigai parlamentben csütörtökön elfogadott törvénycsomag többek között teljes dohányzási tilalmat vezet be a munkahelyeken, valamint a tömegközlekedési eszközökön, beleértve a taxikat is.

Drasztikus korlátozást vezetnek be a nyilvános helyeken való dohányzásra júniustól Lettországban. A szállodákban legalább a helyiségek felét nemdohányzóvá kell nyilvánítani. Hasonló szabályozások lesznek érvényesek az éttermekre és a strandokra is. Szintén tilos lesz rágyújtani az állami intézmények tíz méteres környezetében.

"Az egészségügyi rendszer kiadásai egyszerűen túl magasak" - mondta Jevgenija Stalidzane, a lett törvényhozás egészségügyi bizottságának elnöke. Az országban ma csak kivételes esetekben tiltják a dohányzást. Egy Európai Uniós felmérés szerint a lett férfiak 60, női honfitársaik 20 százaléka dohányzik rendszeresen, ezek az arányok az európai átlagnál magasabbak.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A nőknek jobban árt a dohányzás

A nők számára a dohányzás súlyosabb egészségügyi kockázattal jár, mint a férfiak számára, s a nikotinfüggőség több mint tíz évvel is megrövidítheti a szenvedély rabjává vált nők csoportjának átlag életkorát - derült ki egy holland felmérésből.

Bántja, hogy pesszimista? Ne legyen negatív, gyakorlással optimistább lehet

Bántja, hogy pesszimista? Ne legyen negatív, gyakorlással optimistább lehet

Így keringőzik több ezer daru a Hortobágy felett – videó

Így keringőzik több ezer daru a Hortobágy felett – videó

1474-en fertőződtek és 33-an haltak meg a koronavírus miatt

1474-en fertőződtek és 33-an haltak meg a koronavírus miatt