szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magosz március elsejétől március 13-ig meghosszabbította demonstrációjának időtartamát a rendőrségnél, szombaton pedig újabb kétszáz traktor érkezik a fővárosba - mondta Budai Gyula, a szervezet jogi képviselője csütörtökön.

Az ügyvéd közölte: újabb helyszínként a Szalay utca és a Pesti Alsórakpart igénybevételét is kérték, ezt azonban a rendőrség megtagadta, így bírósághoz fordulnak.

Mint mondta, szombaton rendőri felvezetéssel újabb kétszáz munkagép érkezik a fővárosba, Zala, Pest, Nógrád, Fejér, Tolna és Győr-Moson-Sopron megyéből. A gazdák a Felvonulási térre mennek majd traktoraikkal - tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Tárgyalnak a gazdákkal

Ma megkezdõdnek a tárgyalások a demonstráló gazdákkal - a tegnapi tüntetés legelsõ követelése teljesült. A Kossuth téren a tegnap déli kezdés elõtt több ezer gazda gyülekezett a már elõzõ este leparkolt, és kordonok között várakozó négy traktor körül.

MTI/hvg.hu Itthon

Rendőrök akadályozták meg a gazdák ostromát

A mezőgazdasági támogatások miatt demonstrálók egy kis csoportja megpróbált bejutni az agrártárca épületébe, de ebben őket a kapuban álló rendőrök megakadályozták. Az Országház előtt zászlókkal, transzparensekkel tiltakozó demonstrálók átadták petíciójukat a földművelési tárca képviselőjének.

Mint egy ember: a Microsoft mesterséges intelligenciája tűpontosan megmondja, mi van egy képen

Mint egy ember: a Microsoft mesterséges intelligenciája tűpontosan megmondja, mi van egy képen

20 fok is lehet hétfőn

20 fok is lehet hétfőn

A német egyesítés sem állította meg a nyugatra vándorlást – 1990. október 24.

A német egyesítés sem állította meg a nyugatra vándorlást – 1990. október 24.