szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Legionárius kiadványokat mindössze 10 ezer lejért (kb. 70 forint) lehet vásárolni Marosvásárhely újságosstandjain, noha nyíltan idegengyűlölő és rasszista tartalmat közvetítenek, amelyet akár öt év börtönnel is sújt az erre vonatkozó kormányrendelet.

A Pro Európa Liga Marosvásárhely önkormányzatát és az illetékes minisztériumokat is értesítette a jelenségről, a kiadványok bevonatását kérve - értesült a Marosvásárhelyi Rádió.

Frunda György RMDSZ-szenátor egy 50 oldalas magazin kapcsán jelentette fel az egyik szélsőjobb kiadót. A kiadvány arról írt, hogy a zsidókat munkatáborba kell terelni, ki kell utasítani az országból a magyarokat és kasztrálni kell a romákat. A főügyészség vizsgálatot indít a legionárius kiadók ellen. (A romániai legionárius mozgalom a húszas években született szélsőséges nacionalista terrorszervezet. A legionáriusok 1940 szeptemberében kerültek hatalomra és 1941 januárjáig vezeték a román legionárius államot.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Cigányirtó játék az interneten

Több mint négyezren látogatták meg azt az internetes játékot, amelynek célja a cigányok kiirtása Magyarországról. A kifogásokat követően az oldalt keddre a szolgáltató levette a világhálóról – adja hírül a Roma Sajtóközpont.

Világ

Rasszista könyve miatt büntették meg Brigitte Bardot-t

Egy francia bíróság ötezer eurós pénzbüntetéssel sújtotta csütörtökön Brigitte Bardot egykori filmsztárt és kiadóját a tavaly megjelent Kiáltás a csendben című könyvében tett fajgyűlölő állításai miatt. Bardot-t a "népek közti barátságért" síkraszálló szervezet, az MRAP vádolta meg.

A nizzai merénylet újabb gyanúsítottjait vették őrizetbe

A nizzai merénylet újabb gyanúsítottjait vették őrizetbe

Megnézték, mi történik, ha egy stadionnyi ember közé beeresztenek pár koronavírusost

Megnézték, mi történik, ha egy stadionnyi ember közé beeresztenek pár koronavírusost

Kabinetiroda: Üzleti ajándéknak vett 36 ezer forintos bort Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott

Kabinetiroda: Üzleti ajándéknak vett 36 ezer forintos bort Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott