szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nősülés előtt álló brit trónörökös személyesen is megszemlélte kisebbik fia választottját, és áldását adta kapcsolatukra, jóllehet a házasság kifejezetten még nem került szóba.

A 20 éves korára a bulvársajtó kedvenc botrányhősévé vált Harry herceg és 19 éves, zimbabwei születésű, Dél-Afrikában lakó, szexbomba alkatú kedvese, Chelsy Davy a News of the World – a legnagyobb vasárnapi brit tömeglap – beszámolója szerint Károly trónörökös highgrove-i birtokán ejtette meg az udvari protokoll által kötelezően előírt bemutatkozó látogatást.

Chelsy Davy, a
szőke ciklon.
Harry herceg
szerint a Nagy Ő
© AP
A lap forrásai szerint Harry azt mondta apjának: „Papa, ő a Nagy Ő ... életünk végéig együtt akarunk maradni." Károly a fehér asztal mellett lezajlott hatszemközti beszélgetés után megadta trónörökösi beleegyezését a kapcsolathoz, bár a News of the World beszámolója egyelőre nem szól konkrét házassági tervekről. Az egyik idézett forrás azt mondta: a Westminster apátságot – a Korona tulajdonában lévő ősi londoni templomot – még nem foglalták le, bár „a házasság talán felelősebbé tenné Harryt is, aki szilárd támaszra lelne".

Ez egyértelmű utalás volt a brit trónutódlási sorrendben harmadik helyen álló királyfi sorozatos és súlyos kilengéseire. A legutóbbi, világraszóló botrányt Harry azzal kavarta, hogy – néhány nappal az auschwitzi haláltábor felszabadulásának 60. évfordulója, vagyis a holokauszt emléknapja előtt – egy jelmezbálon a hitleri német hadsereg, a Wehrmacht egyenruhájában jelent meg, virító horogkeresztes karszalaggal. Nem sokkal korábban, a londoni Sohóban egy áttivornyázott éjszaka után a hirtelen természetű herceg a rá váró fotósoknak ment neki, kisebb sérülést okozva egyiküknek.

Harry herceg sapkában és szende mosollyal.
Támaszt lelhet
© AP
Az igencsak fotogén, hosszú szőke hajú Chelsy mintegy fél éve rendszeres szereplője a brit bulvársajtó királyi rovatainak, és a lapok nem zárják ki, hogy a románcból végül frigy lesz. Megjelent ugyan néhány kellemetlenkedő cikk arról, hogy Davy papa a Londonban páriaként kezelt Robert Mugabe zimbabwei elnök barátságát zsíros üzleti haszonra váltja az afrikai országban létrehozott, a nemzetközi felső néhány ezer vadászszenvedélyének kielégítésére fenntartott szafariparkjával, de ez nem okozott fennakadást a kapcsolat kiteljesedésében.

London azonban most nem Harry, hanem apja, Károly négy hét múlva esedékes esküvőjére készül. A walesi herceg februárban jelentette be, hogy 35 évi kapcsolat után elveszi ifjúkori kedvesét, Camilla Parker Bowlest, akit az alattvalók zöme egyébként az első számú felelősnek tart a néhai Diana hercegnő és a trónörökös házasságának összeomlásáért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hont András: Mit üzen a magyar ellenzéknek Minszk?

Hont András: Mit üzen a magyar ellenzéknek Minszk?

A Semmelweis szakértője szerint nem szabad nyáron evés után egyből fogat mosni

A Semmelweis szakértője szerint nem szabad nyáron evés után egyből fogat mosni

Nem tartóztatják le azt a három férfit, akit a volt fradista megverésével gyanúsítanak

Nem tartóztatják le azt a három férfit, akit a volt fradista megverésével gyanúsítanak