szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Minden eddiginél kiterjedtebb embercsempész hálózatot számolt fel több éves, Kelet-Európára is kiterjedő felderítő munka után a Scotland Yard – jelentették be kedden Londonban.

A londoni rendőrség a Bluesky hadművelet záró mozzanataként tíz személyt, köztük két nőt vett őrizetbe kedden hajnalban a fővárosban, valamint a Lincolnshire grófságbeli Bostonban. Az illetőket azzal gyanúsítják, hogy az utóbbi három évben több tízezer törökországi kurdot csempésztek Nagy-Britanniába. A lefogottak mindegyike maga is török kurd nemzetiségű.

A keddi rajtaütést hosszas nemzetközi felderítés előzte meg, amelybe a Scotland Yard bevonta a lengyel, a holland, a francia, a belga, az olasz és a dán rendőrséget is. A razziában több mint kétszáz brit rendőr vett részt.

Az embercsempész banda kisteherautók rakterében, személygépkocsik csomagtartójában, sőt kisrepülőgépek poggyászterében juttatta be Nagy-Britanniába az illegális bevándorlókat, akik egyenként 3-5 ezer fontot (1-1,8 millió forintot) fizettek az esetenként hónapokig tartó útért.

A hálózatnak minden közbeeső országban voltak megbízottai, akik egymásnak adták az emigránsokat, sokszor hosszú időre bezárva őket konspiratív búvóhelyekre. A jobb élet reményével Nagy-Britanniába csempészett bevándorlók rendszerint eltűntek Észak-London több százezres török közösségének mélyén, és általában rosszul fizetett, alantas munkákból próbáltak megélni a feketepiacon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Embercsempészek buktak le Záhonynál

Lebukott két ukrán embercsempész a záhonyi határállomáson, amikor egyik honfitársukat a mikrobuszukban kialakított rejtekhelyen próbálták illegálisan átjuttatni Ukrajnába.

Világ

Olaszország: menekültek halála egy embercsempész hajón

Tizenhárom afrikai menekült holttestét fedezték fel az olasz hatóságok a Lampedusa szigetének közelében hányódó kis bárkán, amelyről csak tizenöt túlélőt tudtak a partra vinni hétfőre virradóra. További 57 embert eltűntként tartanak számon; az olasz hatóságok szerint több tucatnyian meghaltak az utazás során.

MTI Itthon

Élénkülő az embercsempészet a nyugati határon

Az elmúlt évben felerősödött a közokirat-hamisítással elkövetett embercsempészet Magyarország nyugati határszakaszain – jelentette be Fonyódi György dandártábornok, a Nagykanizsai Határőr Igazgatóság vezetője hétfői, a tavalyi évet értékelő tájékoztatóján.

Meghalt nyolc koronavírusos beteg, 20 ezerhez közelít regisztrált fertőzöttek száma

Meghalt nyolc koronavírusos beteg, 20 ezerhez közelít regisztrált fertőzöttek száma

Vádat emeltek a Trumpnak mérget küldő kanadai nő ellen

Vádat emeltek a Trumpnak mérget küldő kanadai nő ellen

Meghalt Verebély Iván

Meghalt Verebély Iván