szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Akinek nem futja drága temetésre, megnézheti másokét a tévén, ugyanis temetési show indul október végén az egyik belgrádi kereskedelmi televízióban.

A 24 órás morbid műsorfolyamot Zoran Kesic népszerű szerkesztő-műsorvezető találta ki, mert, ahogy mondta, egy jól szervezett, elegáns temetés nagyon drága Szerbiában, és aki kispénzű, az legalább a tévén keresztül enyhíthet bánatán: láthatja azokat a drága temetési szertartásokat, amelyekre neki nem futja - olvasható a svet.co.yu honlapon.
   
A szerkesztő szerint Belgrád is csatlakozni akar Európához, és a temetési szertartások Szerbiában olyan gazdagok, hogy azokat mindenkinek látnia kell - a virrasztástól, a könnyektől, a sírhant körüli kólózáson, a körtáncon át az elhunyt sírjára kitett ételfinomságokig.
   
A közvélemény megoszlik a műsort illetően: van, aki azt mondja, ha lehet 48 órás esküvői műsor a tévében, akkor miért ne legyen 24 órás temetési is, akad, aki szörnyülködik, sokan pedig úgy vélekednek, hogy minden a minőségtől függ, és különben is a halál a legjobb üzlet Szerbiában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!