szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tizenötre rúghat a helyi hatóságok feltételezése szerint a németországi Bad Reichenhall városában történt szerencsétlenség halálos áldozatainak száma.

A mentőalakulatok mentőkutyákkal és daruk bevetésével egész éjjel kutattak a jégcsarnok beomlott tetőzetének romjai között, remélve, hogy találhatnak még túlélőket. Eddig kilenc holttestet emeltek ki a romok alól; a hatóságok kedd reggelre azonosították mind a kilenc kiemelt holttestet. Egy felnőtt nő, két kamasz és hat gyerek van a már azonosított elhunytak között.

További hat személyről tudják bizonyosan a hatóságok, hogy még a romok alatt vannak. A mentőalakulatok szerint valószínű, hogy ez a hat ember sincs már életben. További három személyt eltűntként tartanak nyilván - közölte egy helyi rendőri vezető.

A rendőrség cáfolta azokat a jelentéseket, amelyek szerint kopogás hallatszik a leszakadt tetőszerkezet alól, tehát túlélők várnak még ott kiszabadításukra. A bajorországi kisváros fedett korcsolyapályájának teteje hétfőn délután omlott be. Valószínű, hogy az utóbbi napokban lehullott nagy mennyiségű hó súlya alatt roskadt be az 1970-es években épült sportlétesítmény tetőszerkezete. A hatóságok feltevése szerint mintegy ötvenen lehettek bent a szerencsétlenség bekövetkeztekor.

A dermesztő hideg és a szakadó hó nehezíti a mentés munkálatait. Óvatosan kell eljárni, nehogy a megbolygatott romhalmazból kimozduló beton- vagy fémdarabok az esetleges túlélőkre hulljanak, vagy rázuhanjanak a mentésben részt vevőkre. Ugyanakkor arra is ügyelni kell, hogy túlzott óvatoskodással ne veszítsenek időt, hiszen a zord téli időben minden perccel csökken annak az esélye, hogy bárkit is életben találjanak még a romok alatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kétezer év kellett, hogy valakinek eszébe jusson: Jézus neve is lehet üzlet

Kétezer év kellett, hogy valakinek eszébe jusson: Jézus neve is lehet üzlet

Vakcinákról beszélt Szijjártó a Parlamentben, nem úszta meg a jachtozást sem

Vakcinákról beszélt Szijjártó a Parlamentben, nem úszta meg a jachtozást sem

Jobban van Böjte Csaba

Jobban van Böjte Csaba