szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lefoglaltatta a legfőbb boszniai szerb párt pénzét Paddy Ashdown, a nemzetközi közösség boszniai főmegbízottja, mert még mindig szabadlábon van Radovan Karadzsics volt boszniai szerb vezető, a párt alapítója.

A döntés értelmében befagyasztották a Szerb Demokrata Párt(SDS)  2005-ben összegyűlt pénzeit, amihez a párt addig nem férhet hozzá, amíg a délszláv háborús bűnöket vizsgáló Nemzetközi Törvényszék által körözött Radovan Karadzsicsot nem adják át Hágának. 

A közel százezer eurónyi összeget a bosznia-hercegovinai állami költségvetésbe utalják át - közölte csütörtökön a főmegbízott szóvivője.

A SDS vezetőit felháborította az eljárás, mert szerintük értelmetlen elvárni egy politikai párttól, hogy háborús bűnösöket fogjon el. A párt egyébként már évekkel ezelőtt elhatárolta magát Karadzsicstól, és tavaly novemberben azt tanácsolta neki, hogy adja fel magát a hatóságoknál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Megbukhat a boszniai szerb kormány

A belgrádi média szerint nagyon valószínű, hogy még a nap folyamán megbukik a boszniai Szerb Köztársaság (RS) kormánya, mivel a parlamenti képviselők többsége nem kívánja megszavazni a jövő évi költségvetést.

1100 magyar katona volt koronavírusos

1100 magyar katona volt koronavírusos

Marabu Féknyúz: Clooney és Orbán

Marabu Féknyúz: Clooney és Orbán

Müller: Adatszolgáltatási torlódás miatt lett annyi új fertőzött

Müller: Adatszolgáltatási torlódás miatt lett annyi új fertőzött