szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Eltörött egy magasnyomású föld alatti gázfővezeték Pozsonyban, a száz méteres körben szétszóródott utcakövek félszáz gépkocsiban tettek kárt. A balesetben senki nem sérült.

Szakérők szerint a csodával határos, hogy a nagy mennyiségben kiszabaduló gáz nem robbant be.

A legnagyobb, mintegy 15 millió koronára becsült kára annak a használtautó-kereskedőnek van, akinek telephelye a csőtörés közvetlen szomszédságában áll. Neki negyven személykocsiját érték a föld mélyéről feltörő kövek és a vezeték szétszóródott szilánkjai. Ezen kívül több közelben parkoló jármű is megrongálódott.

A rendőrség néhány órára lezárta a helyszínt, elterelte a forgalmat és a gázművek emberei ez alatt helyreállították a törött vezetéket. Ígéretük szerint a fogyasztókhoz az esti órákig ismét eljuttatják a gázt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Pozsonyba vinnék a pesti tőzsdét az osztrákok

Andreas Treichl, az Erste Bank elnök-vezérigazgatójának elképzelése szerint hosszabb távon Bécsnek, Budapestnek, Prágának, Pozsonynak és valószínűleg Varsónak és Zágrábnak is egyesülnie kellene egy egységes kelet-közép-európai tőzsdében. Ezután Treichl már csak a közös tőzsdét vinné tőzsdére, ennek székhelyét Pozsonyba helyezné.

Igazi otthonmaradós idő lesz a jövő héten

Igazi otthonmaradós idő lesz a jövő héten

Financial Times: Amerikából szerezne be AstraZeneca-vakcinát az Európai Unió

Financial Times: Amerikából szerezne be AstraZeneca-vakcinát az Európai Unió

Az oltási főpróba bedőlt, és a kormány még tartozik egy magyarázattal

Az oltási főpróba bedőlt, és a kormány még tartozik egy magyarázattal