szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Irán a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséggel (NAÜ) való együttműködés felmondásával fenyegetett arra az esetre, ha az iráni nukleáris program ügye az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé kerülne.

Manusehr Mottaki iráni külügyminiszter kijelentette: amennyiben a BT elé terjesztik az iráni nukleáris dossziét, "az európai országok elvesztik mindazokat a lehetőségeket, amelyekkel jelenleg rendelkeznek, mert az iráni kormány, a parlament által megszavazott törvénynek megfelelően, kénytelen lesz felmondani a NAÜ-vel való együttműködés  keretén belül önkéntesen hozott intézkedéseit". 

Ennek értelmében Teherán a jövőben nem engedélyezné nukleáris programjának nemzetközi ellenőrzését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Irán újraindította urándúsítási kutatásait

Irán levette több nukleáris központjának pecsétjeit kedden a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) képviselőinek jelenlétében, és a létesítményekben újraindult a kutatómunka.

MTI Világ

Irán nem enged, felújítja kutatásait

Irán hétfőn felújítja a nukleáris fűtőanyag előállításával kapcsolatos kutatásait - erősítette meg a teheráni kormány szóvivője. Teherán korábban közölte: a dúsítást mindenképp saját területén kívánja végrehajtani.

MTI Világ

Blair az ENSZ BT elé vinné az iráni atomprogram ügyét

Nemzetközi megállapodást szeretne tető alá hozni a brit kormányfő az iráni atomprogram ügyének az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) elé tárásáról, miután Teherán a nyugati bírálatokkal dacolva a héten felújította a nukleáris fűtőanyag előállításával kapcsolatos kutatásait.

Duma Aktuál: Biden telefonja már pittyeg, mielőtt Trump megtámadná Iránt

Duma Aktuál: Biden telefonja már pittyeg, mielőtt Trump megtámadná Iránt

Egy péniszszobor eltűnése miatt nyomoz a német rendőrség

Egy péniszszobor eltűnése miatt nyomoz a német rendőrség

Eddig nem látható elváltozásokat vettek észre a Covid-betegek tüdején

Eddig nem látható elváltozásokat vettek észre a Covid-betegek tüdején