szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bármely szankció, amelyet Irán ellen alkalmaznak vitatott nukleáris programja miatt, felhajthatja az olajárakat - jelentette ki az iráni gazdasági miniszter vasárnap, az állami rádióban.

Bármely szankció, amelyet a Nyugat Irán ellen alkalmaz, megzavarja az iráni gazdasági és politikai helyzetet, és növeli az olajárakat - jelentette ki. Irán a világ nagyságra negyedik olajexportőre, a Kőolajexportáló Országok Szervezetén (OPEC) belül pedig Szaúd-Arábia után a második.

Irán a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséggel (NAÜ) fenntartott együttműködés felmondásával fenyegetett pénteken arra az esetre, ha az iráni nukleáris program ügye az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé kerülne.

Az EU-trojka, valamint az Egyesült Államok, Oroszország és Kína képviselői hétfőn ülnek össze Londonban, hogy előkészítsék a NAÜ kormányzótanácsának az iráni atomdossziéval foglalkozó ülését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Blair az ENSZ BT elé vinné az iráni atomprogram ügyét

Nemzetközi megállapodást szeretne tető alá hozni a brit kormányfő az iráni atomprogram ügyének az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) elé tárásáról, miután Teherán a nyugati bírálatokkal dacolva a héten felújította a nukleáris fűtőanyag előállításával kapcsolatos kutatásait.

MTI Világ

A Hamász kész megvédeni Iránt Izraeltől

– A Hamász tagjai Izrael területén hajtanak végre támadásokat, ha az Iránra támad – közölte Háled Mesal, a szélsőséges palesztin mozgalom politikai vezetője teheráni sajtóértekezletén.

MTI Világ

Az iráni elnök gyilkosság bűnrészese?

Mahmúd Ahmadinezsádnak egy nemrég felbukkant hír szerint köze volt a teheráni titkosszolgálathoz, s részese volt egy hármas politikai gyilkosságnak is jó néhány évvel ezelőtt, amikor a Forradalmi Gárda tagja volt.

MTI Világ

Irán újraindította urándúsítási kutatásait

Irán levette több nukleáris központjának pecsétjeit kedden a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) képviselőinek jelenlétében, és a létesítményekben újraindult a kutatómunka.

MTI Világ

Irán nem enged, felújítja kutatásait

Irán hétfőn felújítja a nukleáris fűtőanyag előállításával kapcsolatos kutatásait - erősítette meg a teheráni kormány szóvivője. Teherán korábban közölte: a dúsítást mindenképp saját területén kívánja végrehajtani.

Az Európai Törvényszéken az Elios-ügy

Az Európai Törvényszéken az Elios-ügy

Gyál polgármestere úgy döntött, hogy milliókkal jutalmazza magát

Gyál polgármestere úgy döntött, hogy milliókkal jutalmazza magát

Maradona nem csak focista, popsztár és népi hős is volt egyszerre

Maradona nem csak focista, popsztár és népi hős is volt egyszerre