szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Három magyar katona sérült meg egy közlekedési balesetben Afganisztánban szerda délután; mindhármuk állapota stabil - közölte a Honvédelmi Minisztérium szóvivője.

Helyszíni szemle
Olvassa el a hvg.hu munkatársának tudósításait Afganisztánból! 
Nyugalomra semmi ok
„Rosszabb, mint Irakban volt”
Bocskai István elmondta, hogy a német tartományi újjáépítő csoportban szolgálatot teljesítő magyar katonák egy kísérési feladat végrehajtását követően Kunduzba tartottak az öt gépjárműből álló német konvoj utolsó járművében utazva. A kocsi egy nagy követ akart kikerülni, de a manőver közben a német hadsereg Mercedes Wolf típusú terepjárója felborult.

A három magyar katona egyike váll-, egy másik fejbőr-, illetve nyakcsigolya-sérülést szenvedett, a harmadik katonának felületi sérülései keletkeztek. Mindhármuk állapota stabil - ismertette a szóvivő.

A helyszínre érkező német katonai rendészeti és egészségügyi egységek a sérülteket a kunduzi kórházba szállították, további vizsgálatokra és megfigyelésre. A baleset sérültjeinek családtagjait a honvédség a katonák állapotáról tájékoztatta - közölte Bocskai István.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Batiz: magyar katonák nincsenek veszélyben Afganisztánban

Az Afganisztánban szolgáló magyar katonák nincsenek veszélyben, őket és azt a területet, ahol ők dolgoznak, nem érte atrocitás - közölte a kormányszóvivő kedden annak kapcsán, hogy Észak-Afganisztánban zavargások törtek ki.

Dezső András (hvg.hu) Gócpontok

„Rosszabb, mint Irakban volt”

Az afganisztáni misszió veszélyesebb, mint az iraki magyar szerepvállalás volt – állítják a járőrök, akik a karikatúrabotrány idején szándékosan nem mentek azokba a kabuli városrészekbe, ahol nagyobb tömeg gyűlt össze. A hvg.hu munkatársa kabuli bázisukon kereste fel a magyarokat.

Dezső András (hvg.hu) Gócpontok

Nyugalomra semmi ok

Már úgy tűnt, lecseng a karikatúrabotrány Afganisztánban, amikor az Abu Graib börtönben készült felvételek közlésének hatására ismét nőtt a feszültség. Merényletkísérletek és emberrablások váltják egymást, ám az elégedetlenség és az egyre növekvő Nyugat-ellenesség okait hiba lenne pusztán az említett skandalumokban keresni.

Ónody Gomperz: Szólt a rádió

Ónody Gomperz: Szólt a rádió

Orbán: Emelt szintű készültséget kellett elrendelni a kórházakban

Orbán: Emelt szintű készültséget kellett elrendelni a kórházakban

A magánállatkerteknek kínál rendkívüli támogatást a kormány

A magánállatkerteknek kínál rendkívüli támogatást a kormány