szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mahmúd Abbász palesztin elnök szombaton elutasította azt a kormányprogramot, amelyet a Hamász radikális mozgalom miniszterelnök-jelöltje, Iszmail Hanije nyújtott be.

Az erről szóló tájékoztatást adó  magas rangú palesztin tisztviselő.szerint Abbász azért utasította el a dokumentumot, mert abban nem voltak világosak a politikai célok. Azoknak összhangban kell lenniük a nemzetközi közösség
követeléseivel - tette hozzá.
   
A Hamász programjának egyben összhangban kell lennie a Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ) és Mahmúd Abbász elnök kötelezettségvállalásaival, amelyek a béke megteremtésére irányulnak. 
   
A palesztin elnök két hetet adott a Hamásznak, hogy új programot dolgozzon ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

A Hamász koalíciót akar a Fatahhal

A kijelölt palesztin miniszterelnök szerint a Jasszer Arafat Által alapított Fatah mozgalommal sok a közös vonás, ezért törekszenek koalíció kialakítására.

MTI Világ

A Hamászt kérték fel kormányalakításra

Mahmúd Abbász palesztin elnök kedden kora este hivatalosan felkérte Iszmáil Haníjét, a választásokon győztes Hamász mozgalom egyik vezetőjét az új palesztin kormány megalakítására - közölték hivatalos forrásból.

Orbán: A bölcsődék nyitva maradnak még, a virágboltok csak keddtől zárnak

Orbán: A bölcsődék nyitva maradnak még, a virágboltok csak keddtől zárnak

Túrázni indult a Perseverance Mars-járó, és ha már így tett, útközben fotózott is

Túrázni indult a Perseverance Mars-járó, és ha már így tett, útközben fotózott is

Nagy Iván Zsolt: A pofátlanság-hadművelet

Nagy Iván Zsolt: A pofátlanság-hadművelet