szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Oroszországnak "jogában áll nem bízni" Szlobodan Milosevics boncolásának eredményeiben - mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. Orosz orvosok utaznak Hágába, hogy "legalább megismerkedjenek" a boncolási jegyzőkönyvvel.

"Ahogyan nekünk nem hittek (amikor Oroszország garanciákat ajánlott arra, hogy Milosevics moszkvai kezelése után visszatér Hágába- a szerk.), úgy nekünk is jogunkban áll nem bízni azokban, akik ezt a vizsgálatot elvégezték" - mondta Lavrov az orosz civil kamara tagjaival tartott találkozója utáni sajtóbeszélgetésen.
   
"Azzal a kéréssel fordultunk a hágai Nemzetközi Törvényszékhez, hogy a mi orvosaink is részt vehessenek a boncoláson vagy legalább megismerkedhessenek annak eredményeivel" - tette hozzá.
    
A moszkvai egészségügyi minisztérium, amelyet a RIA Novosztyi orosz hírügynökség idézett, ezzel párhuzamosan megerősítette: kedden orvos csoport utazik Hágába, hogy "megismerjék a boncolásról készült dokumentumokat".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Belgrádi sajtó: "Hága megölte Milosevicset!"

A vasárnap is megjelenő belgrádi napilapok címoldalukon számoltak be Szlobodan Milosevics haláláról, és közülük jó néhány azzal vezette fel hírét, hogy a hágai Nemzetközi Törvényszék megölte a háborús bűntényekkel vádolt néhai jugoszláv és szerb elnököt.

MTI/hvg.hu Világ

Meghalt Milosevics

Meghalt Szlobodan Milosevics volt jugoszláv elnök - jelentette a B92 belgrádi rádió, majd a nemzetközi hírtelevíziók is. Milosevicset hágai cellájában találták holtan szombet reggel. Egyelőre úgy tudni, természetes halállal halt meg az emberiesség elleni bűntettekkel, háborús bűnök elkövetésével vádolt egykori jugoszláv elnök.

MTI Világ

Hága szerint nincs felelősségük Milosevics halálában

Borisz Milosevics, az elhunyt ex-elnök Oroszországban élő testvére és több vezető orosz politikus a hágai Nemzetközi Törvényszéket tette felelőssé a halálesetért. A törvényszék szóvivője visszautasítja, hogy Hágának felelőssége volna a történtekben.

Két vezető is lemondott a kínai cégnél, amely 1 millió vakcinát küldene Magyarországra

Két vezető is lemondott a kínai cégnél, amely 1 millió vakcinát küldene Magyarországra

Hamvay Péter: Sámánok és lovagok

Hamvay Péter: Sámánok és lovagok

Karácsony Gergely: Inkább menjen csődbe a főváros, mint hogy szüneteltesse a közszolgáltatásokat

Karácsony Gergely: Inkább menjen csődbe a főváros, mint hogy szüneteltesse a közszolgáltatásokat