szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Hamász politikai szárnyának vezetője Kuvaitban havi 170 millió dollár támogatást kért az arab államok közösségétől a Palesztin Hatóság számára. Háled Mesaal szerint a palesztin igazgatásnak csak a bérköltsége havi 115 millió dollárra rúg.

Tavaly az arab államok az algíri csúcstalálkozón 55 millió dollárnyi segély folyósításáról döntöttek. A szudáni fővárosban tárgyaló arab külügyminiszterek - figyelmen kívül hagyva a nyugati érveket - megállapodtak a Palesztin Hatóság segélyezésének fenntartásában, ám nem ajánlottak az eddiginél több pénzt a palesztin vezetésnek. A külügyminiszterek, akik a jövő héten esedékes arab csúcstalálkozó előkészítésére gyűltek össze Kartúmban, felújították a havi bő 50 millió dolláros segélyre vonatkozó ígéretüket, s nyitva hagyták annak lehetőségét, hogy megemelik ezen összeget, ha a palesztinoknak szükségük lenne rá.
   
A palesztin kormányzatra a Hamász január végi választási győzelme nyomán köszöntött költségvetési válság. Izrael ugyanis leállította az általa a Palesztin Hatóság nevében begyűjtött bevételekből származó, palesztin illetékesek által havi 55 millió dollárra becsült összeg átutalását. Ettől a pénztől függ nagy
részben közel 140 ezer palesztin közalkalmazott fizetése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Kész Hamász-kormány

Jó egy héttel az izraeli választás előtt összeállt a Hamász kormánya, amelyet azonban a palesztin iszlamista szervezet...

Magyarországon is elérhetővé válik az EKG-funkció a Samsung okosóráiban

Magyarországon is elérhetővé válik az EKG-funkció a Samsung okosóráiban

Beindítják a robot tömeggyártását, ami időseket és betegeket segít majd gondozni

Beindítják a robot tömeggyártását, ami időseket és betegeket segít majd gondozni

Lázár János: „Háborúban nem lehet országot építeni”

Lázár János: „Háborúban nem lehet országot építeni”