szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nyilvánvalóan Fidel Castro kubai államfő megbetegedése miatt bizonytalan időre elhalasztották a havannai karnevált.

A karnevál szervezőit a hivatalos kubai hírügynökség idézte: eszerint az ünnepséget, amelyet pénteken szándékoztak megnyitni, később tartják meg, az új időpontot majd közlik. Idén egyébként is a szokásosnál szerényebb karnevált terveztek. 

A havannai karnevált már a spanyol gyarmatosítás idején megünnepelték a fekete rabszolgák. A múlt század 90-es éveiben a Karib-tengeri szigetország gazdasági nehézségei miatt csaknem egy évtizedig nem került rá sor, öt évvel ezelőtt azonban - főleg a turisták áradata miatt - feltámadt a szokás. 

Fidel Castro hétfőn hasműtéte miatt "átmeneti időre" 75 éves öccsének, Raul Castrónak adta át az államfői hatalmat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Kuba Fidel Castro után

Váratlan műtétje miatt elmarad Fidel Castro nagyszabású 80. születésnapi ünnepsége Havannában, ahol máris zajlanak az utódlása körüli találgatások.

MTI Világ

Castro cáfol: nincsenek hatalmi harcok Kubában

Cáfolta az állítólagos kubai hatalmi harcról ismét elterjedt híreszteléseket helyi idő szerint szerda este Raúl Castro, az idén augusztusban nyolcvanadik életévét betöltő kubai elnök, Fidel Castro öccse.