szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az ABC televízió értesülése szerint Észak-Korea földalatti atomrobbantási kísérletre készül.

Az ABC amerikai televíziós állomás egy washingtoni külügyminisztériumi illetékesre hivatkozva csütörtökön azt jelentette, hogy Észak-Korea valószínűleg földalatti atomrobbantási kísérletre készül.

A tv-állomás szerint az amerikai hírszerzés úgy véli, hogy reális veszélye van annak, hogy a külvilágtól hermetikusan elzárkózó ország nukleáris tesztet készít elő. Egy katonai illetékes megerősítette az ABC-nek, hogy az amerikai felderítés olyan gépjárműmozgást észlelt Észak-Korea területén, amely arra utal, hogy az egy atomkísérleti telep felé tart.

Ugyancsak észlelték, hogy hatalmas kábeltekercseket görgetnek az ország északi részén lévő feltételezett kísérleti központ felé. Ezek a kábelek a robbantás helyszínét kötnék össze a megfigyelő-támaszponttal.

Az ABC beszámolója szerint ezeket az értesüléseket a Fehér Ház tudomására hozták, de a washingtoni vezetés nem minősítette azokat meggyőző erejűeknek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!