szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az augusztusban Irakba utazott szlovák katonai alakulat az utolsó a sorban: Pozsony már nem küld újabb katonákat Irakba - erősítette meg Ján Kubis külügyminiszter, aki iraki kollégáját, Hosjar Zebarit látta vendégül pénteken Pozsonyban.

Robert Fico miniszterelnök már a nyári választási győzelme előtt megígérte választóinak, hogy Szlovákia kivonja Irakból a katonáit. A közelmúltban Bagdadban személyesen is megfordult Fico erről a vendéglátóival is egyeztetett, majd szándékát csütörtökön Brüsszelben Jaap de Hoop NATO főtitkárral tárgyalva is megerősítette, egyszersmind arra tett ígéretet, hogy megerősíteni kívánja az Afganisztánban szolgáló műszaki alakulatát és Iraknak a jövőben is segítséget.

Az utolsó szlovák katonai csoport augusztus 23-án utazott el Irakba, ahol a teljes évi misszióját nem tölti ki, várható, hogy hat hónapon belül a katonák már otthon lesznek.

Zebari bejelentette: Bagdad még az idén diplomáciai képviseletet nyit Pozsonyban. A feladatot addig továbbra is Irak bécsi nagykövetsége látja el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Megöltek két iraki újságírót Bagdadban

Fegyveresek lelőttek egy iraki újságírót Bagdadban, egy másik, két hete elrabolt újságírónak pedig a holttestét találta meg a rendőrség az iraki fővárosban – közölte kedden egy újság főszerkesztője és egy médiavédelmi szervezet.

MTI Világ

Abu Graibot már az irakiak ellenőrzik

Az amerikai hatóságok hivatalosan átadták az iraki Abu Graib börtön feletti ellenőrzést az iraki félnek - jelentette be szombaton az iraki kormány szóvivője.

Hét nap

IRAK POLGÁRHÁBORÚ KÜSZÖBÉN

Ha nem sikerül megállítani a szunniták és a síiták közt dúló erőszakot, Irak polgárháborúba sodródhat - ismerte el a...

MTI Világ

Fico: rasszizmus-ellenes fogadkozás a NATO felé

Minden szélsőséges cselekedetet és jogsértést vizsgálni fog a szlovák kormány, és meg is bünteti a felelősöket - jelentette ki Robert Fico miniszterelnök csütörtökön Jaap de Hoop Scheffer NATO-főtitkárral Brüsszelben tartott sajtótájékoztatóján.

Pár kérdés után rögtönzött kordonozással védték a minisztereket a Szájerről kérdező újságíróktól

Pár kérdés után rögtönzött kordonozással védték a minisztereket a Szájerről kérdező újságíróktól

Azt hitte, elrakhatja a bankautomatában felejtett egymillió forintot

Azt hitte, elrakhatja a bankautomatában felejtett egymillió forintot

Daruval emeltek ki lakásából egy majd 300 kilós embert Franciaországban

Daruval emeltek ki lakásából egy majd 300 kilós embert Franciaországban