szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Richter-skála szerint 6,6-es erősségű földrengés rázta meg szombat hajnalban Indonézia keleti részét, nincs szökőárveszély a helyi meteorológiai és földtani intézet tájékoztatása szerint.

Egyelőre nem érkezett jelentés áldozatokról vagy károkról. A rengés epicentruma Sumbawa szigetétől 205 kilométerre északkeletre, a Flores-tenger alatt 573 kilométeres mélységben volt. A csendes-óceáni "tűzgyűrűben" fekvő Indonéziában gyakori a földrengés és a vulkáni tevékenység a tenger alatti tektonikus  lemezek találkozásánál. 

Ez év júliusában az indonéziai Jáva déli partvidékén söpört végig szökőár, amit a Richter-skála szerint 7,7-es erősségű, tenger alatti földrengés idézett elő és mintegy 600 ember halálát okozta. Két éven belül ez volt a második cunami a térségben. 2004. december 26-én a Richter-skála szerint 9,1-es erejű rengés pusztított a dél-délkelet-ázsiai térségben. A földmozgás által kiváltott szökőár több mint 130 ezer ember életét oltotta ki az indonéziai Aceh tartományban, tucatnyi érintett országban pedig  további több mint százezer ember halt meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Földrengés rázta meg Indonéziát

A Richter-skála szerint 6,1-es erősségű földrengés rázta meg Indonézia partvidékét - jelentette szerda hajnalban a hongkongi földrengés-megfigyelő obszervatórium.

MTI Tech

Földrengésjelzőkkel szerelik fel az italautomatákat Japában

Több ezer italautomatát szerelnek fel Japánban a természeti katasztrófákról – földrengésekről, tájfunokról, vulkánkitörésekről – hírt adó kijelzőkkel. Az információkat a japán meteorológiai intézet rövidhullámú rádióadásban közvetíti a szerkezetekhez.

MTI Világ

Több mint 2500 halottja van a jávai földrengésnek

Legkevesebb 2517 halottja van az indonéz szociális ügyek minisztériumának legfrissebb közlése szerint annak nagy erejű, a Richter-skálán 6,2-es erősségű földrengésnek, amely szombaton reggel rázta meg az indonéziai Jáva szigetét.

MTI Világ

Eddig 50 halott az iráni földrengésben

Legalább ötven halottja van annak a nagy erejű földrengésnek, amely péntek reggel rázta meg Irán nyugati részét - közölte egy iráni tisztviselő az állami televízióban.

Hiába a világjárvány, a fociklubok értéke folyamatosan nő

Hiába a világjárvány, a fociklubok értéke folyamatosan nő

Ilyen egy totálisan rosszul végződő izomautózás – videó

Ilyen egy totálisan rosszul végződő izomautózás – videó

Stork Natasa: Sokáig fel sem merült bennem, hogy valaha élvezném majd azt, hogy néznek

Stork Natasa: Sokáig fel sem merült bennem, hogy valaha élvezném majd azt, hogy néznek