szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szerb férfi vízilabda-válogatott 9-8-ra nyert Magyarország ellen a belgrádi Európa-bajnokság döntőjében, ezzel megvédte címét. Döntő: Szerbia-Magyarország 9-8 (2-4, 4-1, 2-3, 1-0). A magyar góldobók: Varga Dénes 2, Molnár, Varga Dániel, Steinmetz Á., Fodor, Madaras, Kásás 1-1. A 27. Eb végeredménye: 1. Szerbia, 2. Magyarország, 3. Spanyolország, 4. Románia, 5. Olaszország, 6. Görögország, 7. Horvátország, 8. Németország, 9. Oroszország, 10. Hollandia, 11. Szlovákia, 12. Szlovénia. A finálé után megválasztották az Eb legjobb játékosát: a címet Kásás Tamás érdemelte ki. A 28. Eb-nek a spanyolországi Málaga ad otthont 2008 júniusában.

A mérkőzés magyar szempontból kedvezőtlen előjellel indult, Kemény Dénes szövetségi kapitány kénytelen volt mellőzni a kétszeres olimpiai bajnok bombázót, Biros Pétert vállsérülés miatt, a másik kimaradó pedig Jászberényi Gábor lett, így - akárcsak a spanyolok ellen - egy kapussal, Szécsi Zoltánnal vágott neki a döntőnek a csapat.

A bemutatásnál "persze" füttyszó fogadta a magyarokat, és tapsorkán a szerbeket, aztán szólt az első zajos "tetszésnyilvánítás" a vízi produkcióért is: amikor Varga Dániel az első ráúszásnál elhozta a labdát. Az első gól is magyar volt: a center Molnár Tamásé (0-1), gyorsan jött az egyenlítés emberelőnyből, majd ötméteres oda és máris 2-1. Aztán sokáig semmi, majd Varga Dénes pimaszul surranó lövése ért célt (2-2). S rögtön jött a báty, Dániel is, visszavette a csapat a vezetést (2-3). S ha az idősebbik Varga nem ront közelről, még nőhetett is volna az előny. Ami aztán nőtt is: Steinmetz Ádám centerezte a hálóba a labdát (2-4).

A folytatásban Fodor Rajmund közelről volt pontos (2-5), de hogy ne legyen túlságosan szép a dolog, a rivális is betalált, ráadásul - mivel a magyar akciók a meccs e szakaszában nem sikerültek - négyszer egymás után, s ismét a hazaiak vezettek (6-5).

A harmadik nyolc perc Madaras Norbert bal felső sarokban kikötő löketével indult (6-6), ám ugyanolyan szép volt a válasz is, aztán egy büntetőt is kaptak a szerbek, s immmár ők vezettek kettővel (8-6). Kásás Tamás tett róla - távoli remek bombával -, hogy szorosabb, a szemfüles és közelről eredményes ifjabb Varga pedig, hogy egyenlő legyen az állás (8-8). Kásás kapufájáért kár volt, és Varga Dániel pattintásánál is a hazaiakkal volt a "ketrecléc", viszont jó volt a rosszban, hogy a szerbek sem tudták bevenni a magyar kaput.

Az utolsó negyedre tehát úgy jöhettek ki a felek, hogy még semmi sem dőlt el. A szoros emberfogás fórokat hozott, de főleg a pontatlan lövések, vagy éppen a kőkemény védekezés miatt sem itt, sem ott nem akart gól születni hosszú perceken át. Mérhető volt a feszültség parton, vízben egyaránt, a medencében sérülések, végleges cserés kiállítások is jelezték ezt.

A játékrész felénél emberelőnyből aztán a vendéglátók csak betaláltak (9-8) sorra-rendre elvetélt magyar próbálkozások közepette. Valósággal forrt a víz, a szorosnál is szorosabb emberfogásban pofonok is csattantak, nagyobb gondot jelentett azonban a rossz helyzetkihasználás magyar részről. Kilenc másodperc volt hátra, amikor maradt még egy lehetőség, de Kásás lövése célt tévesztett, nyert a házigazda, Eb-második Magyarország.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Új felfedezés született a 2000 évvel ezelőtti porviharokról

Új felfedezés született a 2000 évvel ezelőtti porviharokról

Duma Aktuál: Orbán Viktor az írástudó Chuck Norris

Duma Aktuál: Orbán Viktor az írástudó Chuck Norris

Nagy bajban lesznek az offshore-lovagok, ha ezt egyszer bevezetik

Nagy bajban lesznek az offshore-lovagok, ha ezt egyszer bevezetik