szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Amerika vezető online hírszolgáltatója, a NewsMax az interneten szavaztatja meg olvasóit arról, bombázza-e az Egyesült Államok Iránt.

A NewsMax azt követően készítette el az online szavazást, hogy Joe Lieberman demokrata szenátor kijelentette: az Egyesült Államoknak katonai támadást kell végrehajtania, ha Irán nem állítja le nukleáris fegyverkezési programját. A szavazást hirdető banneren a szenátor látható „Lebombázzuk Iránt?” felirattal. 

A hírszolgáltató arra kíváncsi, hogy az amerikai internetezők egyetértenek-e Lieberman kijelentésével vagy sem. Összesen hét kérdésre várják a választ, köztük arra: Irán nagyobb fenyegetettséget jelent-e, mint Szaddám Huszein jelentett Irak lerohanása előtt?

A NewsMax a szavazást valamennyi jelentősebb médiumban, köztük a The New York Times internetes oldalán is elhelyezte, az eredményről pedig tekintélyes rádiós-és televíziós csatornák számolnak be majd, beleértve a Fox Newst, a CNN-t vagy az MSNBC-t.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Irán válaszcsapással fenyeget

Irán ellentámadást helyezett kilátásba amerikai és izraeli célpontok ellen világszerte abban az esetben, ha vitatott atomprogramja miatt támadás érné - nyilatkozott az állambiztonságért felelős iráni belügyminiszter-helyettes az állami IRNA hírügynökségnek.

MTI Világ

Történelmi amerikai-iráni tárgyalás Bagdadban

Az Egyesült Államok és Irán bagdadi nagykövete megkezdte Irakról szóló tárgyalásait hétfő délelőtt az iraki főváros erősen védett zöld zónájában, Núri al-Máliki iraki kormányfő hivatalában.

MTI Világ

Irán és urán: dúsítanak tovább

Irán továbbra sem hajlandó felfüggeszteni az urándúsítást - jelentette ki Ali Laridzsáni, a nukleáris ügyek iráni főtárgyalója szerdán, mielőtt Spanyolországba indult volna, hogy ott másnap megbeszélést folytasson Javier Solanával, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével.

MTI Világ

Sarkozy szigorítaná az Irán elleni szankciókat

Iránnak el kell döntenie, hogy együtt akar-e működni a nemzetek közösségével nukleáris programja ügyében, vagy pedig vállalja az eddiginél keményebb szankciókat - jelentette ki Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök.

Agrármininsztérium: Szállítással összefüggésbe hozható baleset okozhatta a magyar cirkuszi elefántok halálát

Agrármininsztérium: Szállítással összefüggésbe hozható baleset okozhatta a magyar cirkuszi elefántok halálát

100 millió euró érkezik Brüsszelből a tagállamokba gyorstesztekre

100 millió euró érkezik Brüsszelből a tagállamokba gyorstesztekre

Emmi: Az orvosok csak az ellenzék és a sajtó miatt bizonytalanok

Emmi: Az orvosok csak az ellenzék és a sajtó miatt bizonytalanok