szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Medve ölt meg egy amerikai turistát a Déli-Kárpátokban, a túrázó csoport két tagja, köztük a nő férje, súlyosan megsebesült.

A támadás előtt a medvét turisták fényképezték, s valószínűleg a vaku villanásai rémisztették meg az állatot. Ráadásul a medvére kutyákat uszítottak, s elűzték. A medve azonban bosszút állt: kevéssel az incidens után útjába került a túrázó csoport, s azonnal támadott.

A csoport két sebesült tagja nincs életveszélyben. A nőstény medve sátorozó nyaralókat is megtámadott, de senki sem sérült meg.

Romániában körülbelül ötezer barnamedve él, a Déli-Kárpátok túraösvényein gyakran támadnak emberekre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Mamutölő farkasok maradványaira bukkantak Alaszkában

Alaszkában olyan farkasok maradványaira bukkantak amerikai kutatók, amelyek képesek voltak a mamutokat is elpusztítani. A robosztus állatok 12 ezer évvel ezelőtt haltak ki, körülbelül akkor, amikor elfogytak a táplálékul szolgáló mamutok és bölények.

Az ellenzék szerint Orbán a szülőkre hárítja azt a felelősséget, amit neki kellene vállalnia

Az ellenzék szerint Orbán a szülőkre hárítja azt a felelősséget, amit neki kellene vállalnia

Mennyi hatalmunk van az életben?

Mennyi hatalmunk van az életben?

Eltávolítják a lengyel ombudsmant

Eltávolítják a lengyel ombudsmant