szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Négy magyar turistából mindössze egy szokott utasbiztosítást kötni, mielőtt külföldi útra indul, ugyanakkor a tapasztalatok azt mutatják, hogy ha az átlagosnál veszélyesebb kalandra vállalkozunk, akkor hajlandóak vagyunk mélyebben is a pénztárcánkba nyúlni.

A lassan közeledő síszezonra készülők közül valószínűleg jó néhányan most kényelmesen dőlnek hátra a székükben, mert azok közé tartoznak, akiknek a bankjuk – afféle ingyenes ráadásként – utasbiztosítást is adott a bankkártyájuk mellé. Pár balszerencsés aztán majd csak odakint fog rádöbbenni arra, hogy az „ajándék” fabatkát sem ér, mert a hirtelen bekövetkező baleset, betegség, poggyászkár vagy jogi természetű összeütközés esetén nem nyújt kellő védelmet a tulajdonosának.

A Travelline teljes cikkéhez kattintson ide.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Utasbiztosítások buktatói

Az utazási biztosítások több gondot okoznak az utasoknak, mint a biztosítóknak, poggyászkár esetén számos korlát határolja be a kárfizetést, a tucatbankkártyákkal járó biztosításra pedig találó az olcsó húsnak híg a leve mondás.

MTI Gazdaság

Kevesen kötnek utasbiztosítást

Az összes turista alig negyede biztosítja be magát különböző káresemények ellen - közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet csütörtökön.

Az Újpest ellen lett újra bajnok a Fradi

Az Újpest ellen lett újra bajnok a Fradi

Két különböző vakcina oltási kombinációját vizsgálják Spanyolországban

Két különböző vakcina oltási kombinációját vizsgálják Spanyolországban

Itt egy kis előzetes a megújult Volkswagen Polóról

Itt egy kis előzetes a megújult Volkswagen Polóról