szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Háromszáztíz személyt tartóztatott le a francia rendőrség azzal a gyanúval, hogy gyermekpornográfiai képeket töltöttek le az Internetről.

A pénteki bejelentés szerint az egész ország területén végrehajtott razzia őrizetesei közül 132-en elismerték, hogy serdületlen lányokról készült pornóvideókat töltöttek le. Akadtak, akik azt is bevallották, hogy megerőszakoltak, vagy szexuálisan bántalmaztak gyermekeket. Mintegy 20 személy tisztázta magát.
 
A francia rendőrség egy olasz jogvédő szervezet tájékoztatása nyomán indította el akcióját. Az őrizetbe vettek között mindenféle szociális hátterűek vannak, tanárok, munkások, katonák és üzletemberek egyaránt - hangsúlyozta egy rendőrségi szóvivő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Pedofilok vadászterületévé vált a Skype

Mágnesként vonzza a pedofilokat és egyéb "szexuális ragadozókat" a Skype nevű internetes kapcsolati hálózat, amelyen sok más világhálós csevegő fórumtól eltérően moderátori ellenőrzés nélkül lehet közvetlen egyéni kommunikációt folytatni - írta saját vizsgálatának eredményeit ismertetve a The Sunday Times.

MTI Világ

Óvónők is közreműködtek egy olasz pedofil-hálózatban

Tizenhat óvodáskorú leány- és fiúgyermek esett egy pedofil hálózat áldozatául az utóbbi évek folyamán Olaszországban, a Róma melletti Rignano-Flaminio településen. Tagja volt a hálózatnak három óvónő is, ők "szállították" a három-ötéves áldozatokat a gondjaikra bízott gyermekek közül pedofil megbízóiknak.

hvg.hu Világ

Torzított képe buktatta le a pedofilt - Fotó

Tizenkét fiatal fiú megrontásával vádolt pedofil fotóit tette közzé az Interpol. A férfi portréját digitálisan torzított fotókból sikerült visszaállítani német szakértőknek. Az eset ismételten rámutat arra: a képmanipuláció többre képes, mint gondoltuk volna.

Ez az óra folyamatosan méri, hogy van-e láza

Ez az óra folyamatosan méri, hogy van-e láza

Jakus Ibolya: Ha a csend beszélni tudna

Jakus Ibolya: Ha a csend beszélni tudna

51 évesen meghalt Lengyel Anna Hevesi-díjas dramaturg

51 évesen meghalt Lengyel Anna Hevesi-díjas dramaturg