szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ismét Barack Obama megválasztott amerikai elnök "napbarnítottságát" emlegette Silvio Berlusconi olasz kormányfő vasárnap annak ellenére, hogy egy hasonló kijelentése két héttel ezelőtt nagy vihart kavart az olasz politikában.

"Baracknak címzett dicséretemben van némi irigység. Szeretnénk mindannyian olyan szépen lebarnulni, mint Naomi Campbell vagy Obama" - mondta Silvio Berlusconi az olaszországi L,Aquilában újságírók előtt.
   
Két héttel korábban, moszkvai látogatása során Berlusconi így nyilatkozott az új amerikai elnökről: "Szép, fiatal és jól lebarnult". Később az olasz miniszterelnök saját megjegyzését, amelyet pillanatok alatt felkapott a világsajtó, "szeretetteljes tréfának" minősítette, az őt emiatt bírálókat pedig "hülyéknek" és "tökfejeknek".
   
Berlusconi egyúttal arra panaszkodott, hogy szinte folyamatosan "aljas módon" bánnak vele a különböző "baloldali" televíziókban, mert a műsorvezetők között riadóláncon terjedt a parancs: bántani, sértegetni kell a kormányfőt. Ezzel kapcsolatban Berlusconi elmondta, hogy utasította a politikai műsorokban szereplő kormánytagokat: ne hagyják magukat provokálni, mert ez a műsorvezetők célja, ugyanis minél élesebb a szóváltás, annál nagyobb a nézettségi mutató. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Sarkozy felesége nem értékeli Berlusconi humorát

A francia államfő olasz származású felesége, Carla Bruni-Sarkozy egy vasárnap megjelent interjúban nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök "napbarnítottnak" nevezte Barack Obama megválasztott amerikai elnököt, és hozzátette: örül, hogy francia állampolgár.

MTI Világ

Berlusconi otromba bókja Obamának

Barack Obama, a megválasztott amerikai elnök "fiatal, jóképű és napbarnított", minden eséllyel jól együtt tud majd működni az orosz elnökkel - jelentette ki az olasz kormányfő csütörtökön Moszkvában.

Soros György az EU helyett most a tagállamoknak javasolja az örökkötvényt

Soros György az EU helyett most a tagállamoknak javasolja az örökkötvényt

Az indiai kormány kezdi felfogni, hová fajulhat az agrárreform elleni parasztmozgalom

Az indiai kormány kezdi felfogni, hová fajulhat az agrárreform elleni parasztmozgalom

Meghalt Kriza Ákos

Meghalt Kriza Ákos