szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hat pakisztáni rendőr és két civil halt meg abban a fegyveres támadásban, amelyet Lahor város közelében hajtottak végre ismeretlenek kedden a Srí Lanka-i krikettválogatott autóbusza ellen - közölték a helyi hatóságok.

A rendőröket éppen a Srí Lanka-i csapat védelmére rendelték ki. A játékosok közül az első jelentések szerint nyolcan megsebesültek, közülük kettőt kórházba szállítottak. Mint Lahor rendőrfőnöke elmondta, 12 álarcos ütött rajta a buszon. A támadók riksákon érkeztek, Kalasnyikov géppisztolyokkal, kézigránátokkal felfegyverkezve. Egy másik rendőrtiszt arról számolt be, hogy a buszt több oldalról támadták meg egy körforgalomnál. 

Egy, a CNN amerikai hírtelevíziónak nyilatkozó pakisztáni illetékes szerint a támadás emlékeztetett a tavaly novemberi mumbai terrorakciókra. Pandzsáb állam kormányzója is úgy vélekedett a sajtónak nyilatkozva, hogy "előre eltervezett terrortámadás volt", amelyet kiképzett fegyveresek hajtottak végre. Ezt látszik alátámasztani az is, hogy nem sokkal a tűzharc után a lahori biztonsági erők két gépkocsiba rejtett pokolgépet találtak és szereltek szét.

Mahinda Radzsapaksze Srí Lanka-i elnök "aljas terrorista merényletnek" nevezte a szigetország krikettcsapata elleni támadást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az autómosó kamerája segített a rendőröknek – felvette, hogy helyet cserélt az ittas sofőr a józan utasával

Az autómosó kamerája segített a rendőröknek – felvette, hogy helyet cserélt az ittas sofőr a józan utasával

Hatalmas elismerés Párizsból egy magyar festménynek

Hatalmas elismerés Párizsból egy magyar festménynek

Szlovéniában csak egy oltást kapnak azok, akik átestek a fertőzésen

Szlovéniában csak egy oltást kapnak azok, akik átestek a fertőzésen