szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az izraeli hadsereg lefújta egyik műveletét a palesztin területeken, miután egy katona feltette a Facebook közösségi portálra a tervezett akció időpontját és helyszínét - jelentette szerdán az izraeli katonai rádió.

Az azóta már menesztett katona Facebook-profiljában arról írt, hogy egysége razziára készül Ciszjordániában. Ismerősei értesítették a katonai hatóságokat. Izrael szerint a ciszjordániai műveletek célja, hogy őrizetbe vegye a zsidó állam elleni támadásra készülő palesztinokat. A palesztin hatóságok azonban arra panaszkodnak, hogy az izraeli behatolások a palesztin területre megnehezítik a rend fenntartását a térségben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Plázs

Már szakításra is a netet használjuk

Egy közvélemény-kutatás szerint egyre növekszik az online szakítások száma: a kínos pillanatok helyett sokan választják az e-mailt vagy a közösségi portálokat, hogy közöljék párjukkal a megváltoztathatatlant.

MTI Tech

Hogyan utasítsuk vissza a Facebook-ismerősjelölteket?

"Ismerős" probléma: valaki olyan jelölt minket ismerősnek a Facebookon, akivel nem szívesen osztanánk meg profilunk vicces családi fényképeit, játékeredményeinket vagy a laza, gyerekkori haverjainkkal folytatott online pletykálkodásainkat. Hogyan utasítsunk vissza egy bejelölést anélkül, hogy küldőjét vérig sértenénk?

MTI Tech

Életre keltett halottak

A Facebookon terjed a történelmi emlékezet: puszta jószándékból például egy hetven éve halott kisfiú nevében születnek bejegyzések. Egyre többen állítanak így emléket a múlt század nagy kataklizmáiban elhunytaknak. Sokan kegyeletsértés miatt bírálták a portált.

Jóváhagyták az Erasmus+ 26 milliárd eurós költségvetését

Jóváhagyták az Erasmus+ 26 milliárd eurós költségvetését

Autóbalesetben veszthette életét a mohácsi rendőrkapitány

Autóbalesetben veszthette életét a mohácsi rendőrkapitány

20 éves lett a Wikipédia, amit ma is önkéntesek szerkesztenek

20 éves lett a Wikipédia, amit ma is önkéntesek szerkesztenek