szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

David Cameron brit miniszterelnöknek és Angela Merkel német kancellárnak szemmel láthatólag nagyobb gondja is akadt a világgazdaságnál a G20 országcsoport torontói csúcstalálkozóján vasárnap.

A két politikus kivonult a hivatalos tárgyalásokról, hogy megnézze a két ország közötti vb nyolcaddöntő második félidejét. Munkatársaik szerint le nem vették a szemüket a képernyőről. 

A régi vetélytársak közötti mérkőzés 39. perctől vált izgalmassá, amikor érvényes góltól fosztották meg az angolokat: Lampard 18 m-es lövése nyomán a labda a felső lécről a gólvonal mögé pattant, de az asszisztens nem jelezte a találatot, a játékvezető pedig továbbot intett. Németország végül 4-1-es végeredménnyel továbbjutott a legjobb nyolc közé. Súlyos csapás volt ez Cameronnak, aki korábban elmondta az újságíróknak, hogy "rettenetesen bízik a csapatuk győzelmében". 

Diplomáciai bonyodalom végül nem lett a dologból. Merkel munkatársai elmondták: a kancellár elnézést kért a fantomgól miatt, Cameron pedig beismerte, a hogy az angol csapat enélkül sem volt jó formában. 

Merkel és Cameron nem az egyedüliek voltak, akik elkapott a vb-láz a fontos gazdasági tanácskozáson. Az Ontario tartománybeli huntsville-i tóparti üdülőhelyen, ahol a hét legfejlettebb ipari ország és Oroszország (G8) csúcstalálkozóját tartották, valamint a Torontóban, ahol a világ legfejlettebb és vezető feltörekvő országait tömörítő G20-as csoport vezetői tanácskoztak, a tévékészülékben állandóan a vb-mérkőzések, illetve a kommentárok hallatszottak, s vezetők közötti folyosóbeszélgetések gyakori témája is a legújabb vb-fejlemények megvitatása volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Nem akar Merkel mellé ülni a brit kormányfő

David Cameron brit miniszterelnök azt mondta, hogy vasárnap megpróbálja elkerülni Angela Merkel kancellárt a torontói G20-csúcson, miután Anglia válogatottja aznap csap össze a németekkel a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.

Kizárták az eljárásból Czeglédy Csaba ügyvédjét

Kizárták az eljárásból Czeglédy Csaba ügyvédjét

Nagy reményeket fűz az EU Bidenhez, de semmi sem lesz már a régi

Nagy reményeket fűz az EU Bidenhez, de semmi sem lesz már a régi

Évi 61 százalékos profitrátával Rogán Cecília könnyen viccel

Évi 61 százalékos profitrátával Rogán Cecília könnyen viccel