szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A német hatóságok bezárták azt a hamburgi mecsetet, amelyet az Egyesült Államok ellen elkövetett 2001. szeptemberi terrortámadások végrehajtói használtak.

Az akkoriban al-Kudsznak nevezett imaház találkozóhelyül szolgált a merényletekre készülő terroristáknak, illetve néhányukat ott szervezték be. A mecsetet gyakran felkereste Mohammed Atta, a támadások egyik fő szervezője és kivitelezője, hogy cinkostársaival találkozzon.

A hatóságok egyelőre nem indokolták meg a mecset és a hozzá tartozó kulturális központ bezárását, de a Focus című hetilap egy helyi hírszerzési forrást idézve arról írt, hogy a ma már Tajbának nevezett mecset ismét iszlamista harcosok toborzóhelyévé vált.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Mégsem polgári bíróság elé állítják 9/11 értelmi szerzőjét

Valószínűleg mégsem polgári, hanem katonai bíróság el állítják Halid Sejk Mohammedet, az Egyesült Államok elleni 2001. szeptember 11-i terrormerényletek értelmi szerzőjét - jelentette fehér házi forrásokra hivatkozva pénteken az NPR közszolgálati rádió.

hvg.hu Világ

Kivégezhetik a 9/11-es merénylet értelmi szerzőjét

Az Egyesült Államok elleni 2001. szeptember 11-i terrormerényletek értelmi szerzőjét, Halid Sejk Mohammedet bíróság elé állítják, és valószínűleg kivégzik - közölte vasárnap a CNN egyik műsorában Robert Gibbs fehér házi szóvivő.

hvg.hu Shake

9 éves tetemek a Ground Zero alól

Tavasszal kezdődött a new york-i ikertorony törmelékeinek legújabb átkutatása, 72 testrészt kotortak elő a 9 évvel ezelőtti terrortámadás helyszínén a pénteken befejeződött munkálatok során.

MTI Világ

Kártérítést kapnak a 9/11 miatt megbetegedett munkások

Évekig tartó pereskedés után New York városa megállapodott a 2001-es terrortámadásokban lerombolt Világkereskedelmi Központnál (WTC) a mentési, majd a helyreállítási munkálatokban segédkező tízezer ember és építőipari vállalatok képviselőivel arról, hogy 657,5 millió dolláros kártérítést fizet a törmelékből felszálló por által okozott megbetegedésekért.

Radar360: Csak mi veszünk kínai vakcinát az EU-ban, Vidnyánszky osztályt indít

Radar360: Csak mi veszünk kínai vakcinát az EU-ban, Vidnyánszky osztályt indít

Fukuyama: A végén a demokrácia győz, csak körbejárnak a rendszerek

Fukuyama: A végén a demokrácia győz, csak körbejárnak a rendszerek

Index: Az OGYÉI már jóváhagyta az orosz vakcinát

Index: Az OGYÉI már jóváhagyta az orosz vakcinát